Talent Anwar Bensabouh heeft vandaag zijn eerste profcontract getekend. Bensabouh en Almere City FC verbinden zich voor 2 jaar met elkaar doormiddel van dit welverdiende contract.

Bensabouh, 19 jaar, maakte vorig jaar zomer de overstap naar de jeugdopleiding van Almere City FC en liet zich, vooral in de playoffs, bij Jong Almere City FC op postieve wijze zien. Daardoor mocht Bensabouh in de voorbereiding meetrainen met het eerste en kon hij zich bewijzen in de oefenwedstrijden. Dat heeft Bensabouh met volle overtuiging gedaan en ook Santoni zag het talent in hem zitten. De middenvelder mocht van de 11 oefenwedstrijden maar liefst 10x meedoen. Ook in de competitie heeft hij inmiddels zijn debuut gemaakt voor het eerste elftal met een invalbeurt bij de gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ.

Goed gevoel

De technisch vaardige speler is uiteraard blij met zijn contract en wil zich graag doorontwikkelen, zo vertelt de meddenvelder op de website van Almere City: “Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Almere City FC, het is een club waar ik mij uitstekend kan ontwikkelen. Dat blijkt ook wel, de afgelopen seizoenen is het allemaal heel snel gegaan. Ik had dit drie jaar geleden natuurlijk wel gehoopt, maar niet verwacht. Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen en uiteindelijk natuurlijk van waarde zijn voor het eerste elftal”

Maaskant is vooral van mening dat Bensabouh zijn contract aan zichzelf te danken heeft: “Anwar heeft zich in de voorbereiding dusdanig geprofileerd, dat hij in onze ogen een profcontract verdiende. Anwar is goed aan de bal en een sterke en stugge middenvelder, niets staat hem in de weg om goede invulling aan zijn profloopbaan te geven.”

Jong Almere City FC

Naast dat Anwar meetraint met het eerste elftal en daar ook mag hopen op zoveel mogelijk minuten, speelt hij met Jong Almere City FC ook in de Tweede Divisie. Vorig jaar heeft het Jong elftal al laten zien een springplank te zijn voor talent. Zo maakte onder andere Silvester van der Water, Annas Ahannach, James Efmorfidis en Nicky van Hilten de overstap naar het eerste elftal. Met het profcontract van Bensabouh bewijst Almere City FC weer eens dat het de jeugd graag de kans wil geven in het betaalde voetbal en dat het veel vertrouwen heeft in de Loogman Carwash Almere City FC Academy

Bensabouh aan de bal in de oefewedstrijd tegen Ajax Zaterdag Amateurs
Foto: Almere City Fans