Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-3 gewonnen! In de eerste helft was City heer en meester op het AFAS Trainingscomplex van AZ. Met goed voetbal kwam het binnen een half uur op 0-3 voorsprong, en daar had Jong AZ weinig over te klagen.

Vossebelt opende de score in de 12e minuut met een kopbal uit een hoekschop. In de 18e minuut scoorde Receveur en Meijer scoorde net als Vossebelt ook bij zijn officiele debuut. Dat deed de spits in de 28e minuut.

Met een ontketend Almere City, waar ook Calcan goed speelde, werd er na rust verwacht dat ze zouden uitlopen. Een paar minuten na het hervatten van het spel bleek het echter een totaal andere tweede helft te worden. De spits van Jong AZ brak door de verdediging heen en werd in het strafschop gebied onderuit gehaald door Seck. Die kon met rood vertrekken en Jong AZ kreeg ook nog een penalty voor deze overtreding. Die penalty ging echter huizen hoog over maar de toon was gezet. Het lukte Almere City niet meer om rustig aan de bal te blijven en zette alles op alles om de 0-3 voorsprong mee naar huis te nemen. 

Jong AZ hield het spel goed breed en ging vol op de aanval om het overtal uit te buiten. Dat lukte in de 64e minuut toen Reijnders van een afstand de bal op doel schoot. Plattel, die de voorkeur boven Kramer kreeg, kon de bal niet tegenhouden en dus kwam de 1-3 op het scorebord. De rest van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: AZ viel aan, Almere City hield tegen en knalde de bal weer naar voren. Af en toe werd dit beeld onderbroken door een scheidsrechter met slechte beslissingen, wat het voor Almere niet makkelijker maakte. 

Almere hield stand, ondanks dat AZ de aansluitingstreffer nog wel kon maken. Die viel echter pas in de 93e minuut en hoewel er maar liefst 5 minuten blessuretijd bijkwam werd AZ niet meer gevaarlijk.

Michele Santoni is zijn trainingscarriere dus begonnen met een overwinning. Hierdoor staat Almere City FC na de eerste ronde op de 3e plaats. Komende vrijdag is Roda JC de volgende tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Kaartjes kun je kopen op mijn.almerecity.nl!