Met een 1-1 gelijkspel tegen MVV sloot Almere City FC afgelopen vrijdag de voorbereiding voor het nieuwe seizoen af. Met nog precies een week te gaan voordat de mannen van Michele Santoni tegen Jong AZ aftrappen is het een mooi moment om de voorbereiding wat beter te bekijken.

De voorbereiding begon met veel vuurwerk bij Buitenboys
Foto: Almere City Fans

6 wedstrijden gewonnen

Van de maar liefst 11 gespeelde wedstrijden wist Almere City FC er net iets meer dan de helft te winnen. In totaal wist Almere er 6 winnend af te sluiten. Daartegenover staat dat er 3 keer gelijkgespeeld is en slechts 2 keer verloren.

Uiteraard geeft dat met tegenstanders als VV Zeewolde en SC Buitenboys een beetje een vertekend beeld. Als we alleen kijken naar wedstrijden tegen clubs uit onze eigen Eerste Divisie dan is het allemaal alsnog redelijk in ons voordeel. Zo werd er verloren van SC Cambuur, gewonnen van FC Volendam, gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles, gewonnen van Jong FC Utrecht en gelijkgespeeld tegen MVV.

Mochten dit de eerste 5 wedstrijden van de competitie zijn geweest hadden we er dus 8 punten aan over gehouden. Dat is voor ons een best hoog aantal, gezien het gemiddelde van 3 punten dat we in de afgelopen seizoenen haalde bij de eerste 5 wedstrijden van de comeptitie.

33 Spelers

In de voorbereiding heeft Santoni beroep gedaan op 33 spelers. 20 hiervan hebben nog nooit een officiële wedstrijd in het eerste gespeeld. Veel daarvan zijn van buitenaf aangetrokken, maar  spelers als Vos, Mannes, Nak, Goselink, Bensabouh en Balker kregen de kans om zich vanuit Jong Almere City FC in het eerste elftal te laten zien.

Opvallend is vooral Anwar Bensabouh die deze kans met beide handen lijkt te grijpen. De 19 jarige middenvelder maakte aan het einde van vorig seizoen de overstap van <19 naar Jong Almere City FC en was al een belangrijke kracht bij de promotie playoffs in de Derde Divisie.

Bensabouh speelde in de voorbereiding slechts 1 wedstrijd niet mee, liet zich goed zien en wist ook nog eens 2x te scoren (beide tegen Zeewolde). Ook Van Hilten (10x), Krant (8x) en Brobbey (7x) mochten veelvuldig aantreden. Het is dan ook goed om te zien dat spelers uit Jong de kans krijgen van Santoni en deze kans ook grijpen.

Bensabouh aan de bal tegen Ajax Amateurs
Foto: Almere City Fans 

Annas Ahannach, Youri Loen, Stijn Meijer, Damon Mirani en Tim Receveur zijn de enige spelers die alle wedstrijden meededen en lijken dan ook veel vertrouwen van Santoni te krijgen. Ook Seck (6), Soleri (4), Vossebelt (8), Luckassen (5) en Calcan (2) hebben na hun komst geen wedstrijd gemist.

44 doelpunten

Het net werd zoals gebruikelijk tijdens de oefenwedstrijden veelvuldig gevonden. Met een gemiddelde van 4 per wedstrijd kon er in totaal 44x een doelpunt gevierd worden. Maar liefst 31 daarvan werden gescoord door Almere City FC, met slechts 13 tegendoelpunten. Een doelsaldo dus van +18. Gemiddeld kom je dan op 2.81 doelpunten voor en 1.18 doelpunten tegen per wedstrijd. Ter vergelijking, afgelopen seizoen scoorden we gemiddeld 1.84 doelpunten en kregen we er per wedstrijd 2 tegen.

Stijn Meijer viert zijn doelpunt met assist-gever Efmorfidis in de oefenwedstrijd bij FC Volendam (1-2)
Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Stijn Meijer is de absolute topscoorder van de voorbereiding. De spits kwam afgelopen zomer over van Willem II en heeft in de voorbereiding geen wedstrijd gemist. In de 11 wedstrijden scoorde hij maar liefst 8x!

Dat er veel spelers bij Almere City FC rondlopen die een goaltje kunnen mee pikken blijkt wel uit het feit dat 16 verschillende spelers het net wisten te vinden.

Alle doelpuntenmakers:
8 – Stijn Meijer
4 – Tim Receveur
3 – Niek Vossebelt
3 – Ricardo Kip
2 – Anwar Bensabouh
2 – Faris Hammouti
1 – Youri Loen 
1 – Andreias Calcan
1 – Achille Vaarnold
1 – Edward Francis
1 – Radinio Balker 
1 – Nicky van Hilten
1 – James Efmorfidis
1 – Ezra Walian
1 – Damon Mirani

Op Twitter en Facebook houden wij momenteel een poll om te kijken wie jullie als eerste spits willen opstellen aan het begin van de competitie.  Op het moment van schrijven staat Meijer met een kleine voorsprong boven Soleri.

Start van de competitie

Met 6 winstpartijen, 31 doelpunten voor en een doelsaldo van +18 heeft Almere City FC een prima voorbereiding gedraaid. Het is ook duidelijk te zien dat het elftal, dat bestaat uit veel nieuwelingen en veel buitenlanders, steeds hechter wordt. Niet al te verrassend zijn er natuurlijk nog wel punten waar aan gewerkt moet worden, zo heeft spits Soleri het doel nog niet gevonden en lijkt de communicatie af en toe nog stroef te verlopen. 

Santoni heeft nog een week om alle puntjes glad te strijken want over een week moeten ze er voor het “echie” staan. Op maandag 20 augustus start voor ons de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd bij Jong AZ. Kaartjes (autocombi) zijn tot zondagmiddag 12:00 uur te koop via het nieuwe mijn.almerecity.nl

Met de start van de Eredivisie afgelopen weekend kunnen wij niet wachten tot ook de Eerste Divisie weer gaat beginnen, tot maandag!

Infographic

Klik op de afbeelding voor de volledige grootte