De laatste wedstrijd van 2021 is met 2-3 verloren gegaan. In eigen huis speelde Almere City FC tegen koploper FC Volendam en verloor nipt van de koploper met veel jeugdspelers op het veld. Lance Duijvestijn nam beide Almeerse doelpunten voor zijn rekening.

Het was passen en meten vandaag voor Tim Bakens. Doelman Woud was er wederom niet bij (en lijkt daarmee zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld), maar ook Helstrup zat vanwege corona niet bij de selectie evenals de van de week zwaar geblesseerd geraakte Tunga. Het resulteerde in het basisdebuut van de 20 jarige Jordy Rullens uit de jeugdopleiding die een plek centraal achterin mocht innemen naast de ervaren Leeuwin. De wedstrijd begon redelijk voor Almere City maar na een kwartier moest Leeuwin noodgedwongen naar de kant gehaald worden. De centrale verdediger kwam totaal verkeerd terecht en moest er geblesseerd vanaf. Zo was dit het moment dat ook Ezra Hoogenboom, eveneens een 20 jarige jeugdspeler, zijn debuut maakte en centraal achterin naast Rullens plaats mocht nemen. Het zorgde voor een korte fase waarin Volendam ging drukken en Almere achterin de organisatie weer recht moest zetten. In die korte tijd kreeg Volendam, veelal door Almeerse fouten, een aantal kansjes maar hield Etemadi zijn doel netjes schoon. Daarna pakte Almere City het goed op. Met een kans voor Puriel en de grootste kans tot dan toe voor Van Leeuwen. De buitenspeler kreeg de bal in het strafschop gebied en zette zich met een goede actie vrij voor doel. Zijn harde schot werd echter gestopt door Volendamse doelman Stankovic. Diezelfde doelman moest na ruim een half uur wel de bal uit zijn doel halen na een goede actie van Arweiler die de bal aflegde op Duijvestijn. Die faalde niet en zo kwam Almere City, zoals vaak dit seizoen, weer op voorsprong.

Na rust moest Almere City duidelijk een stap terug zetten. Het kwam niet meer echt aan voetballen toe en moest toezien hoe Volendam bij het Almeerse doel probeerde te komen. Toch was de grote kans op de 2-0 er voor Receveur. 1 op 1 met doelman Stankovic had hij net teveel tijd nodig om de bal mee te krijgen om op doel te schieten waardoor deze grote kans mislukte. Uit de tegenstoot lukte het Volendam wel. Uitgerekend Robert Muhren volleerde de bal achter Etemadi voor de gelijkmaker. Het luidde een periode in waar Volendam voornamelijk de ploeg was die voetbalde. Het was simpelweg wachten op de 1-2 en die viel dan ook. Een ongehinderde Ould-chikh schoot de bal keurig in het hoekje van buiten het strafschopgebied. Ook de 1-3 was niet te voorkomen voor Almere City FC. Na 74 minuten leek de spanning helemaal van de wedstrijd nadat El Kadiri vlak na zijn invalbeurt de 1-3 erin kon tikken.

Toch kwam die spanning snel weer terug nadat wederom Duijvestijn weer een doelpunt achter zijn naam kon schrijven. Een mooi schot dat via de paal binnen ging voor de 2-3. Met nog een klein kwartier te gaan waren Inmiddels Van Leeuwen en Arweiler al gewisseld voor Esajas en Pouwels en met het inbrengen van Kromah en Zimmerman, die eveneens zijn debuut maakte, voor Receveur en Puriel ging Almere City nog vol voor de gelijkmaker. De, op Pouwels na, stuk voor stuk spelers uit de jeugdopleiding hadden er zin in en gooide er nieuwe en goede energie tegen aan. Ze drukte dan ook nadrukkelijk op de poort van Volendam, maar de verdediging van de tegenstander stond goed. Spannend was het dan wel, maar gevaarlijk helaas niet.

En zo gingde laatste wedstrijd van het jaar verloren op een manier hoe dat te vaak gaat dit seizoen. Prima op 1-0 komen, daarna een periode ver weg zakken en aan het einde van de wedstrijd nog proberen te redden wat er te redden valt. Maar met Rullens en Puriel in de basis en Hoogenboom, Esajas, Kromah en Zimmerman die mochten invallen een hoop jeugd op het veld. Ook niet te vergeten dat Poll en Van Leeuwen ook pas 20 jaar zijn is het vanavond een stuk beter te begrijpen dan eerdere wedstrijden dit seizoen met oudere en meer ervaren spelers in het veld. Prachtig om te zien hoe deze talenten voor hun kans vechten en ze de groei richting het eerste elftal goed oppakken. Er zit een mooie lichting spelers in de jeugdopleiding. Vanavond echter geen resultaat, waar de ommekeer zat bij de gemiste kans van Receveur. Het was tevens de laatste wedstrijd van interim trainer Tim Bakens. Die in de laatste 4 wedstrijd toch wel wat stappen heeft kunnen maken met de groep, uiteraard samen met zijn assistenten Van den Ban en Maduro. Na de winterstop staat de nieuwe trainer Alex Pastoor voor het eerst voor de groep. Zijn eerste wedstrijd zal op maandag 10 januari zijn, uit bij Jong PSV. Voor supporters die Alex alvast willen leren kennen is er morgen weer een “morning after” in de businesslounge in het Yanmar Stadion. Vanaf 10:30 word er weer van alles besproken met de supporters en zal ook Pastoor aanwezig zijn!

Almere City FC
2 – 3
FC Volendam
Eerste Divisie