Almere City FC heeft vanmiddag samen met Youri Loen een handtekening gezet, onder een contract dat de spelers voor tweejaar aan de club verbindt. De 27-jarige voetballer heeft de afgelopen twee seizoenen voor FC Emmen gespeeld, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie.

,,Almere City FC wilde mij heel graag hebben en handelde snel. Dat gaf een erg goed gevoel”, aldus de speler op de website van de club. ,,De ambities van de club spreken mij aan. Ik verwacht een mooi seizoen, waarin we het hopelijk nog een stap beter gaan doen dan afgelopen jaar. Mijn doel is om belangrijk te worden voor de ploeg en gezamenlijk de clubdoelstelling te halen.”

De afgelopen twee seizoenen bij FC Emmen kwam hij tot zestig wedstrijden in de competitie en scoorde als verdediger 7 keer. Voor zijn periode bij FC Emmen speelde de geboren Nijmegenaar o.a. bij Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en NEC, bij deze laatste club werd hij ook voor een jaar verhuurd van FC Dordrecht.

Technisch directeur Robert Maaskant is ook blij met de komst van de middenvelder ,,Youri is afgelopen seizoen met FC Emmen naar de Eredivisie gepromoveerd en heeft een hoop duels in de benen. Hij kan spelen als linksback, maar ook als linkshalf. Hij is dus multifunctioneel inzetbaar. Bovendien heeft Youri een fantastisch karakter en een geweldige drive.”