Almere City FC heeft gisteravond ook de 4e thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. FC Dordrecht werd na een zeer moeizame eerste helft en een 0-2 achterstand uiteindelijk verslagen met 3-2. Het was hiermee alweer de 9e thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op rij waarbij de 3 punten in eigen huis bleven.

De wedstrijd startte niet al te best in een regenachtig Yanmar Stadion. Al na 5 minuten leek het schoeisel van de Almere City spelers niet bestand tegen het inmiddels gladde grasveld. Zo gleed Van Vlerken bij een aanval van Dordrecht weg, waardoor de aanvaller van de bezoekers vrij voor kon geven. Toen ook Balker nog eens weggleed stond Marques geheel vrij op 5 meter van de goal en tikte hij de bal het doel in voor de 0-1. Ook de 0-2 viel al binnen het eerste kwartier. Dit maal werd Marques diep gestuurd maar 1 op 1 wist Smits nog te redden, de rebound was wederom voor Marques en ook dit maal kon Smits redden. De volgende rebound belandde echter voor de voeten van Schuurman die wel wist te scoren.

Almere City leek daar geen genoegen mee te nemen en werd langzaam sterker. Zo kregen Hunte, Loen en Harrison al goede mogelijkheden op de aansluiter. Doelman Noppert stond bij hun de doelpunten echter in de weg. 5 minuten voor rust viel de aansluiter dan toch. Noppert bokst een hoekschop moeizaam weg en recht in de voeten van Kaandorp. De van AZ overgekomen aanvaller twijfelt geen moment en jaagt de bal via onderkant lat het doel in. Na een eerste helft die niet al te best was dus een 1-2 stand.

Na rust pakt Almere City het beter op, er worden minder lange ballen gegeven en meer echt gevoetbalt. Het resulteerde al vrijwel direct in een kans voor Venema, maar Noppert houdt zijn inzet met een goede redding uit het doel. In de 55e minuut valt dan wel de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Hunte wordt gekeerd door Noppert, Harrison pikt de bal op en tikt hem binnen. 2-2 en alweer de 5e wedstrijd op rij waar Harrison scoort.

10 Minuten later komt Almere City met een uitstekende aanval, Koppers brengt de bal naar de middenlijn, geeft hem aan Kaandorp. Die speelt hem over naar van Vlerken. Die geeft voor op Venema, die de bal terug legt op wederom Kaandorp. Die schiet hem onberispelijk binnen voor de voorsprong. FC Dordrecht laat pas weer van zich horen in de slotfase, waar Smith een dot van een kans kreeg na een goed combinerende aanval van de bezoekers. Hij staat 1 op 1 tegenover Smits op slechts een paar meter van het doel. De doelman wint echter en dus blijven de 3 punten, alweer, in Almere.

Met deze overwinning, waar Almere een moeizame eerste helft speelde maar het in de tweede helft een stuk beter oppakte, stijgt City naar de 7e plek met 14 punten. Het is ook mooi om te zien hoe Kaandorp zich laat zien sinds hij uit bij Excelsior voor het eerst in de basis stond. Vanavond was hij overduidelijk de Man of the Match.

Volgende week vrijdag wacht de lastige uitwedstrijd bij De Graafschap. Kaarten zijn hier inmiddels voor te koop op https://tickets.almerecity.nl!