Almere City FC heeft een vervanger gevonden voor de vertrokken Vossebelt, en wel in de vorm van Xian Emmers. De 21 jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Italiaanse topsclub Inter!

Xian Emmers is de zoon van ex-Belgisch international Marc Emmers en werd in 2015 door Internazionale overgenomen van K.R.C. Genk. Inter verhuurde hem na een paar goede seizoenen in de jeugdopleiding aan Cremonese, uitkomend in de Italiaanse Serie B en het afgelopen seizoen aan Waasland-Beveren waar hij ervaring op deed op het hoogste niveau van België. Hij kwam in die verhuurperiodes tot respectievelijk 20 en 8 wedstrijden.

Het komende seizoen is Emmers dus te vinden in het Yanmar Stadion en daar ziet hij dat er een duidelijk plan klaar ligt, zo laat hij weten op de website van Almere City: “Ik kijk ernaar uit om bij Almere City FC aan de slag te gaan. Er is mij hier een duidelijk plan geschetst en dat sprak mij direct aan. Ik had meerdere opties, maar het gevoel dat ik bij Almere City FC kreeg, had ik bij de andere clubs niet. De kernwaarden ‘jong, ambitieus en eigenwijs’ passen ook bij mij als persoon. Ik ben een offensieve middenvelder, met veel loopvermogen en diepgang. Dat wil ik hier laten zien. Daarmee hoop ik een steentje bij te dragen aan ons gezamenlijk doel: promotie naar de Eredivisie.”

Uiteraard is ook de Technisch Manager Teun Jacobs blij met de nieuwe aanwinst: “Xian is een talentvolle middenvelder, die bij KRC Genk een topopleiding heeft genoten en op jonge leeftijd werd weggeplukt door Inter. Hij heeft gespeeld op het hoogste niveau in België, in de Italiaanse Serie B en hij heeft meermaals de voorbereiding meegedraaid met de hoofdmacht van Internazionale. Die ervaring neemt hij met zich mee. Het is een jongen die tweebenig is en veel diepgang in zijn spel legt. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie.”

Xian sloot anderhalve week geleden al aan bij de selectie wat Almere City in een geheimzinnige tweet eerder al liet weten. Emmers maakt vanavond al zijn officiële debuut in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag.