Het einde van de Keuken Kampioen Divisie levert vaker het leukste voetbal van het jaar op, ook dit jaar is dat niet anders. Almere City wist met 1-3 te winnen op bezoek bij Jong FC Utrecht en omdat De Graafschap niet wist te winnen bij Jong Ajax ligt alles komende woensdag nog open bij de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie 2020/2021!

Noodgedwongen moest interim-trainer Rijsdijk een aantal wijzigingen doorvoeren in de basiself. Door schorsingen en blessures kon hij niet beschikken over Sorensen, Lesquoy en Hammouti. Aan het spel was het niet af te zien. City pakte vanaf het begin de wedstrijd stevig vast en kreeg na 9 minuten de ultieme mogelijkheid om de score te openen. Yeboah dribbelt het strafschopgebied van Utrecht in en werd aangetikt. De buitenspeler ging naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip. Verheydt was de aangewezen man om de 0-1 op het bord te zetten maar hij schoot de bal over het doel van doelman Paes. “Dat kan ik beter” moest Breedijk gedacht hebben toen in de 25e minuut wederom de bal op de stip ging nadat Koolwijk onderuit werd gehaald binnen de 16 meter. En beter, dat kon die ook. Breedijk schoot de bal keurig in het rechterhoekje voor de 0-1. Enkele minuten later stond het alweer 0-2 na een heerlijke aanval van Almere City. Yeboah verovert de bal, krijgt hem weer terug na een hakballetje van Koolwijk, gaat een één-tweetje aan met Verheydt en rond prima af. Een aanval om je vingers bij af te likken.

Na rust werd Almere City weer even bij zijn nek gegrepen. De spelers van Almere kwamen niet goed uit de kleedkamers en zagen binnen een minuut de aansluitingstreffer van Utrecht in het doel liggen. Velanas, net ingevallen, schoot de bal achter Woud voor de 1-2. De wedstrijd gaat daarna redelijk gelijk op met kansen over en weer tot Alhaft de wedstrijd op sloot gooide. Dat deed hij in de 77e minuut na een droge schuiver voor de 1-3.

Een prima overwinning die het nodige zelfvertrouwen zal opleveren, maar nog belangrijker: Directe promotie zit er komende woensdag bij de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie nog steeds in! De Graafschap wist namelijk niet verder te komen dan 1-1 op bezoek bij Jong Ajax. Daardoor komen De Superboeren op 76 punten (+20). Daarachter vinden we Go Ahead Eagles, die zelf van NEC won, met 74 punten. Dat is evenveel als Almere City maar het doelsaldo van De Eagles is met +36 beter dan die van Almere City (+27). Ook NAC Breda maakt met 73 nog een kansje op directe promotie.

Daarmee wordt het komende woensdag een avond billenknijpen wanneer Almere City FC het in eigen huis opneemt tegen Jong PSV. Tegelijkertijd neemt De Graafschap het op De Vijverberg op tegen Helmond Sport. Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij Excelsior en NAC moet naar de Kampioen, SC Cambuur. Het venijn zit hem in de staart, zo ook in de competitie!

Jong FC Utrecht
1 – 3
Almere City FC
Eerste Divisie