Almere City FC heeft gisteravond uitstekende zaken gedaan met het oog op een plek bij de playoffs. Door Almeerse doelpunten van Danny Post, Maarten Pouwels en Lance Duijvestijn werd er met 2-3 gewonnen in Oss. Het leek met rust een makkelijke avond te worden, maar het werd nog even billen knijpen.

Zoals gezegd leek de wedstrijd met rust al gespeeld. Dat kwam door een prima Almere City dat een flinke overmacht had op het veld van het Frans Heesenstadion in Oss. Met goed combinatiespel en het geloof in het maken van een doelpunt kwam Almere City eenvoudig door de verdediging van Oss heen. Na een kwartier spelen kon Osse doelman Alblas nog redding brengen op een inbreng van Alhaft, maar de openingsgoal van Post kon ook hij niet tegenhouden. Vanuit de kluts lukte het de middenvelder om zijn eerste goal voor Almere te scoren. De ruim 100 uitsupporters konden vervolgens ook zien hoe 6 minuten voor rust Duijvestijn met een goede actie langs de verdediging komt aan de rechterkant en met een strakke voorzet de uitgestoken voet van Pouwels kon vinden. De spits faalde niet om deze binnen te tikken voor een prima 0-2 voorsprong. Almere City was dan ook heer en meester tegen Oss, waar slechts 1 foutje een mogelijkheid voor Oss zorgde. Dat kwam door een verkeerde pass van Post waarmee Oss kon counteren, maar dezelfde Post kon deze fout weer herstellen.

Nadat de sproeiers besloten nog een rondje het veld nat te maken en daarmee de hervatting van de wedstrijd na rust wat hadden uitgesteld was het toch Oss dat zich nog niet gewonnen gaf. De brabanders kwamen goed uit de kleedkamer, vochten wat meer voor de bal en zette hoger druk. Bakker moest dan ook voor het eerst vanavond een schot tegenhouden. Dat deed hij, zoals vaker, prima. Een paar minuten nam Almere toch weer het heft in handen. Daarbij geholpen door de osse verdediging. Alhaft huppelt dwars door de verdediging heen maar word door een uitgestoken been onderuit gehaald in de 16, scheidsrechter Perez wijst daarna naar de stip voor een penalty. Duijvestijn legt daarmee de bal op de stip en knalt de bal probleemloos binnen voor de 0-3.Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar zoals vorige week bleek tegen NAC zegt een veldoverwicht helemaal niks in de Keuken Kampioen Divisie. Na een half uur moest Bakker weer redding brengen, dit keer op een hard schot van spits Tejan. Die stop Bakker met zijn gezicht, waar die ook wel even last van kreeg. Maar hij hield zijn doel nog schoon. Dat lukte niet in de 81e minuut warbij van Eijma vrij binnen mag koppen voor de 1-3. Een paar minuten later werd het weer onnodig spannend nadat Sanches ook de 2-3 binnen kan schieten. Gelukkig voor Almere was dat ook het laatste wapenfeit van Oss en kon Almere de wedstrijd nog keurig uitspelen.

Door de overwinning stijgt Almere City weer naar de 2e plaats in de periode. Dat komt omdat Roda JC heeft verloren bij FC Emmen. FC Emmen staat dan ook boven Almere City 1e in de periode.. Ondanks dat FC Emmen ook de 3e periode heeft gewonnen kunnen ze gewoon nog een keer periodekampioen worden. Dan zal het bronzen schild en prijzengeld richting Emmen gaan, maar omdat een playoffticket slechts 1x te winnen valt gaat Almere City FC dan als nummer 2 van de periode alsnog naar de play-offs. Het feit dat we tot de allerlaatste wedstrijddag nog strijden om een plek in de promotie play-offs is al een ongekende prestatie gezien de dramatische eerste seizoenshelft. De strijd voor dit play-offticket gaat volgende week vrijdag weer verder. Dan gaan we uit naar ADO Den Haag, het elftal waar Thomas Verheydt al 29x heeft gescoord. Deze wedstrijd is alleen te bezoeken voor seizoenkaarthouders, met de auto of de bus. Almere City FC op weg naar het Haags Kwartier – Almere City FC!

TOP Oss
2 – 3
Almere City FC
Eerste Divisie