Almere City FC heeft vanavond goede zaken gedaan door met 1-2 te winnen in Dordrecht tegen de plaatselijke FC. Onder leiding van Verheydt, de maker van beide Almeerse doelpunten, wist Almere City de belangrijke punten mee naar huis te nemen in de strijd om play-off plekken op de reguliere ranglijst alswel de strijd om de derde periode.

FC Dordrecht en Almere City deelde in de beginfase van de wedstrijd al snel wat plaagstootjes aan elkaar uit maar het was Almere City FC dat in de 17e minuut op voorsprong kwam. Wie anders dan Verheydt maakte de openingstreffer na een fraaie aanval van de Almeerders die met een prima voorzet van Hammouti in de voeten van de spits eindigde. Verheydt twijfelde uiteraard niet en schoot de bal tegendraads binnen waardoor doelman Havekotte van FC Dordrecht kansloos was.

FC Dordrecht beet na de 0-1 direct van zich af en zag een schot van Gravenberch via de lat over het doel gaan. Ook had doelman Smits nog een uitstekende reflex op een afstandsschot dat via de voet van Hammouti op het laatste moment nog van richting veranderde. Daartegenover stond Almere City FC dat met veel vloeiende aanvallen dicht in de buurt van FC Dordrecht kwam. Met Verheydt heeft Almere City dan ook een spits in vorm, na vandaag goed voor 8 goals in 11 duels waarvan 5 goals in de laatste 3 wedstrijden, en uiteraar stond hij wederom paraat aan het einde van een eveneens mooie aanval over de grond van Almere City FC. Dit keer kwam de bal van de linkerkant en stond Verheydt klaar om Almere City naar een 0-2 voorsprong te schieten.

De 0-2 was tevens ruststand in Dordrecht maar daar waren de gastheren duidelijk niet blij mee. Direct na rust kreeg FC Dordrecht een goede kans op de aansluitingstreffer via Schuurman. Die zag zijn inzet maar net voorlangs het doel van Smits gaan. Het bleek lange tijd het enige gevaar in een wat minder enerverende tweede helft waarbij Almere City genoegen leek te nemen met de 0-2 en FC Dordrecht niet bij machte was om echt gevaarlijk te worden. Almere City was lange tijd bezig de wedstrijd uit te spelen, tot in de laatste 10 minuten de spelers van zowel Dordrecht als Almere weer wakker werden. De eindfase begon met een vlijmscherpe counter van Dordrecht met dit keer wel een goede eindpass. Deze counter liet echter zien waarom Dordrecht onderaan de ranglijst bungelt, de prima voorzet ging namelijk hoog over het doel. Aan de andere kant besloot Loen maar eens uit te halen na een afgeslagen corner. Zijn snoeiharde trap werd door Havekotte met een goede redding uit het doel gehouden. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd kreeg FC Dordrecht toch nog de kans om het spannend te maken via een vrije trap op een mooie plek net buiten de 16 van Smits. Green pakte deze kans met beide handen aan en ere wie ere toekomt, hij krulde de bal op mooie wijze de linkerbovenhoek in voor de 1-2. De aansluitingstreffer kwam echter te laat om het nog echt spannend te maken want vlak daarna floot scheidsrechter Smith af.

Al met al een relatief eenvoudige overwinning van Almere City FC dat 3 belangrijke punten meeneemt uit Dordrecht. Een overwinning die tot stand kwam met doelpunten uit mooie aanvallen en met Verheydt die in de vorm van zijn leven zit. Tegelijkertijd zakte het niveau van Almere City behoorlijk naar beneden in de tweede helft, waar je in ieder geval als toeschouwer liever ziet dat de ploeg juist dan door gaat zetten. Maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek na vanavond want de punten gaan verdient mee naar Almere en dat is terug te zien op de ranglijst. City stijgt een plekje en is nu terug te vinden op de 8e positie met 39 punten, slechts 1 punt achter nummer 6 NAC Breda. Ook in de derde periode doet Almere City weer mee en staat het gedeeld 3e met 11 punten. Wel is het ontzettend druk in de top van de 3e periode en deelt het deze plek met Jong Ajax, De Graafschap en NEC. Daarboven zijn Go Ahead (13 punten) en Cambuur (12) nog punten te vinden, evenals FC Volendam (13 punten) maar die hebben al een periode op zak. Met nog 3 wedstrijden te gaan in deze periode kan het dus nog alle kanten op. In dat oogpunt volgt volgende week vrijdag een belangrijke wedstrijd. Dan komt Cambuur op bezoek in het Yanmar Stadion, een prachtige pot voetbal ligt dus in het verschiet. Kaarten voor dit duel zijn te koop op tickets.almerecity.nl!