De club is momenteel aan het onderzoeken of ze komende zomer al het stadion kunnen uitbreiden naar rond de 5000 plaatsen, momenteel is de effectieve capaciteit tegen de 2800 plaatsen. Voor de fans die afgelopen dinsdag aanwezig waren bij de ambassadeursavond is dit nieuws overigens geen verrassing, daar kregen de fans een sneak peek over hoe het verbouwde stadion er mogelijk uit komt te zien.

Almere City FC zit momenteel midden in het 5 jaren plan die een paar seizoenen geleden is opgezet. Het doel van het 5 jaren plan is om in de Eredivisie te eindigen, met een stadion die vol zit met 5000 toeschouwers. Daarbij was het de bedoeling het stadion beetje bij beetje aan te pakken. Zo is de businessclub al een keer uitgebreid en kreeg het veld en de verlichting afgelopen zomer een upgrade.

(tekst gaat verder na de tweet)

In het huidige onderzoek liggen er opties voor een stadion met een capaciteit van 4.900 tot 5.700 supporters. Het uiteindelijke aantal zal afhangen van de keuzes die gemaakt worden.

De uitbreiding zal gerealiseerd worden door de E/F tribune te slopen en te vervangen door een nieuwe tribune. Deze word over de gehele lange zijde gebouwd en komt aan de achterkant tegen de nieuwe tribune van de Football Academy aan te staan. Dit is ook de reden waarom de nieuwe verlichting aan die kant al een stukje naar achter is geplaatst. Ook de businessclub tribune word doorgetrokken tot aan de hoek. Daarnaast worden de hoeken dichtgebouwd met gebouwen die bedoel zijn voor bijvoorbeeld horeca en sanitaire voorzieningen. Daarnaast word er ook onderzocht hoe ze het businessclub/kantoor gebouw kunnen uitbouwen. 

De club zit momenteel nog volop in de onderzoeksfase en heeft nog geen vergunningen aangevraagd. Ook is het nog niet zeker wat de club gaat doen met Vak D en Vak E, waar momenteel voornamelijk supporters staan. Daarin ligt alles nog open. Mochten de plannen die dinsdag gedeeld werden met de aanwezige supporters realiteit worden, dan ziet het er goed uit!