Het wordt vanaf komend seizoen goedkoper voor supporters om hun club in de Eerste Divisie te volgen. Het Supporterscollectief Nederland is een maximaal bedrag wat een club mag vragen voor een kaartje in het uitvak overeengekomen met de Coöperatie Eerste Divisie (CED). Een wedstrijdkaartje voor het uitvak gaat vanaf 2019/2020 maximaal €10,- kosten. Bij vervoersrestricties (bijvoorbeeld buscombi’s) kost een kaartje slechts maximaal €6,-.

In veel gevallen betekend dit dat kaartje voor het uitvak naar beneden gaat. Zo was een kaartje om afgelopen seizoen Almere City te supporter op bezoek bij Go Ahead Eagles al €15,-. Deze maximale prijs gaat alleen over het wedstrijdkaartje, wanneer je met de bus gaat komen hier uiteraard nog wel kosten voor het huren van de bus bovenop.

Goed nieuws dus voor alle supporters die naar uitwedstrijden gaan en dus ook voor de supporters van Almere City FC. Het afgelopen seizoen was er al een mooie stijging in het aantal uitsupporters en met deze duidelijkheid over de ticketprijs gaan we ervoor om ook volgend seizoen weer meer supporters mee te nemen naar uitwedstrijden van Almere City FC!