Na de kansloze wedstrijd afgelopen maandag tegen Jong PSV was het vanavond wederom een slechte avond van Almere City FC. In eigen huis werd het 0-4 voor Roda JC.

Ten opzichte van maandag waren er veel wijzigingen doorgevoerd. Zo speelde Hoogenboom en Jacobs centraal achterin in plaats van de geschorste Leeuwin en zieke Helstrup. Ook de back posities waren gewijzigd. Hammouti mocht plaats nemen op de rechtsback positie in plaats van Van Vlerken, Poll op links in plaats van Lesqouy. Voor in was er ook een wijziging; Daar begon Alhaft weer eens in de basis.

Wijzigingen waarmee iedereen hoopte dat Almere City beter voor de dag zou komen. Dat zou echter maar 1 minuut en 34 seconde duren. Zo snel viel namelijk al de 0-1. Dylan Vente maakte zijn eerste van de avond voor Roda JC. Almere City was daarna wel op zoek naar de gelijkmaker maar zag Limbombe nog voor rust ook de 0-2 en 0-3 maken. Agil Etemadi had daarbij een beter jubileum voorgesteld. De doelman stond vanavond voor de 100e keer onder de Almeerse lat. Echter ging de doelman ook niet vrijuit bij de goal van Limbombe die via de korte hoek het doel in ging.

Met rust was alle hoop op een resultaat dus alweer verdwenen. Het is niet dat Almere City niet wilde scoren, maar het lukte simpelweg niet. Pastoor bracht gedurende de wedstrijd nog 5 verse krachten in het spel met het inbrengen van Van Vlerken, Wildeboer, Esajas, Lesqouy en de van een langdurige blessure teruggekeerde Bouyaghlafen. Maar op het scorebord mocht het niet baten, sterker nog. Het werd 0-4 door wederom een goal van Dylan Vente vlak voor tijd.

2x een pak slaag dus in 1 week. Met 52 doelpunten tegen dit seizoen momenteel ook de meeste doelpunten tegen van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Veel word er al niet meer verwacht van Almere City dit seizoen, maar je hoopt dat na de winterstop je toch beter mee voetbalt. Tot op heden is niks minder waar en moet Pastoor nog flink aan de bak om dit elftal beter te laten voetballen, zowel verdedigend als aanvallend. Wellicht dat we dan nog een aantal goede wedstrijden kunnen spelen om de spirit te verhogen. De volgende wedstrijd zal moeten blijken of we inmiddels wat stapjes vooruit kunnen zetten. Dat word lastig, volgende week vrijdag op De Vijverberg uit De Graafschap. Vooralsnog is het vooral naar beneden kijken op de ranglijst waar de hekkensluiter FC Dordrecht maandag de kans krijgt om qua punten op gelijke hoogte te komen met Almere City FC.

Almere City FC
0 – 4
Roda JC Kerkrade
Eerste Divisie