Het was een rumourige week in Almere, met het vertrek van Gertjan Verbeek nadat we vorige week in eigen huis kansloos onderuit gingen tegen MVV Maastricht. Toch dendert de Keuken Kampioen Divisie gewoon door en wacht morgenavond dus alweer de volgende wedstrijd van dit seizoen. Daarbij gaan we op bezoek bij FC Emmen, officieel voor het eerst sinds 17 november 2017. De Rood-Witten promoveerde dat seizoen naar de Eredivisie maar spelen inmiddels dus alweer in de Eerste Divisie.

FC Emmen

Daarin doet FC Emmen het niet verkeerd. De Emmenaren zetten alles op alles om dit seizoen weer terug te promoveren naar het hoogste niveau maar moeten op dit moment Jong Ajax, Excelsior en Volendam nog voor zich dulden met 30 punten uit 16 wedstrijden. Jeredy Hilterman is met 8 doelpunten de clubtopscoorder, maar ook Rui Mendes heeft er al 3 in liggen. Tevens beschikt Dick Lukkien over Kharchouch, die we nog wel kennen van zijn tijd bij Telstar toen hij de hele Keuken Kampioen Divisie aan flarden schoot. Toch heeft FC Emmen “slechts” 24 keer het net weten te vinden, terwijl die teller zelfs hier bij Almere City FC tijdens dit slechte seizoen al op 28 staat. Daar staat dan wel tegenover dat FC Emmen pas 13 maal een tegendoelpunt heeft moeten slikken, het minste van alle ploegen in de competitie.

Technische staf Almere City FC

Met het vertrek van Gertjan Verbeek blijft natuurlijk de vraag wie er maandagavond op bank zullen zitten in De Oude Meerdijk. Het antwoord daarop is Tim Bakens. De voormalig assistent van Verbeek neemt vooralsnog de officiele honneurs waar. Tot de club een nieuwe hoofdtrainer aanstelt zal hij de staf vormen samen met Serge van den Ban en Hedwiges Maduro, waarbij Maduro het zal combineren met zijn taken als trainer van Onder 21.

Onderling balans

Uit bij FC Emmen staat bij de supporters vooral bekend als koud en winderig maar vaak met voor ons leuke wedstrijden. Zo zijn we de playoffwedstrijd in Emmen nog niet vergeten (1-4, hattrick Jason Oost) en ook de spectaculaire 5-6 met het winnende doelpunt van Soufyan Ahannach in de slotseconde uit 2016 zit nog vers in het geheugen. Van de 28 officiele wedstrijden die Emmen en Almere tegen elkaar speelde heeft Almere er dan ook 12 gewonnen, werd er 8 maal gelijk gespeeld en wist Emmen ook 8 keer de 3 punten te pakken.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV Maastricht

25-03-2018: Almere City FC – FC Emmen 2-2
17-11-2017: FC Emmen – Almere City FC 2-2
06-02-2017: Almere City FC – FC Emmen 3-1
22-08-2016: FC Emmen – Almere City FC 2-0
06-05-2016: FC Emmen – Almere City FC 1-4

Arbiter en live op ESPN

Scheidsrechtermaandag is Ingmar Oostrom, hij zal worden geassisteerd door M. Ribbink en Y. Weterings. Vierde official is Gerbert Stegeman. Het duel dat maandagavond om 20:00 zal worden gespeeld zal ook live worden uitgezonden op ESPN 1. Daarnaast kun je het officiele twitterkanaal van Almere City FC volgen voor updates tijdens de wedstrijd. Supporters zijn helaas niet welkom bij de wedstrijd.