Vrijdagavond staat er voor Almere City FC een loodzware tegenstander te wachten in het Yanmar Stadion. De huidige nummer één van de Keuken Kampioen Divisie Go Ahead Eagles komt op bezoek in het Yanmar Stadion. Vorig seizoen presteerde Go Ahead nog onder de maat maar dit seizoen is alles anders onder leiding van John Stegeman en oud Almere City FC assistent trainer Marco Heering.

Selectie Go Ahead Eagles 2018/2019
Foto: Go Ahead Eagles

Wederopstanding van de Eagles

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit de koekstad nog op een teleurstellende 17 plaats met 37 punten. Dit seizoen doet Go Ahead Eagles het een stuk beter. Na 9 speelronden staan de Deventenaren op de eerste plek met 20 punten. Almere City FC staat derde maar heeft eveneens als Go Ahead Eagles 20 punten maar een minder doelsaldo. Het beloofd dus een echte topper te worden in een uitverkocht Yanmar Stadion. 

Stand Keuken Kampioen Divisie na 9 speelronden

Go Ahead thuis, altijd lastig

Almere City FC heeft het altijd lastig tegen Go Ahead Eagles. Het duel is tien keer eerder gespeeld in Almere en daarvan wist Almere City FC slechts twee keer te winnen en werd er één keer gelijkgespeeld. Vorig seizoen won Almere City FC door twee doelpunten van Salasiwa. Daarvoor won City voor het laatst in het seizoen 2009/2010 onder de naam FC Omniworld, ook toen werd het 2-0.

Net als tegen NEC zal het ook vrijdag uitverkocht zijn tegen de Eagles
Foto: Almere City Fans

Heering keert terug op het oude nest

Voor Marco Heering wordt het een terugkeer op het oude nest waar hij van 2013 tot 2018 assistent trainer was van Fred Grim, Maarten Stekelenburg en Jack De Gier. Heering besloot vorig jaar al voor de Play-offs dat hij Almere City FC zou verruilen voor zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles om daar als assistent aan de slag te gaan aan de zijde van hoofdcoach John Stegeman. Heering was naast assistent trainer ook de eerste drie jaar actief als assistent trainer van Jong Almere City FC. Hij behaalde met Almere City 2 periodetitel en wist zich de afgelopen jaren steeds de plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. 

Marco Heering coacht Jong Almere City FC op bezoek bij Jong FC Volendam
Foto: Almere City Fans

Meest scorende ploeg in de eerste divisie

Bij Go Ahead Eagles weten zij makkelijk het doel te vinden. In de negen voorgaande duels wisten de Eagles 22 keer het doel te vinden en daarmee de meest scorende team in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen zondag won de ploeg van John Stegeman met 3-0 van Roda JC in de Adelaarshorst. Topscoorders bij de Deventenaren zijn Verheydt en van der Venne met beide 5 goals. Verheydt zal vrijdagavond niet meedoen in de topper tegen Almere City FC vanwege een polsblessure. 

Scheidsrechters

De wedstrijd aanstaande vrijdag staat onder leiding van de heer Kooij en hij wordt geassisteerd door de heren Fikkert en Honig. Vierde official is de heer Bijl. De wedstrijd aanstaande vrijdag zal in zijn geheel worden uitgezonden op FOX Sports en is ook te volgen via ons twitteraccount