Almere City FC neemt het vrijdagavond op in Amsterdam tegen Jong Ajax. Het is tevens het begin van de tweede periode. Almere City FC heeft het traditioneel lastig tegen Jong Ajax. Een voordeel is misschien wel dat Almere City FC de Amsterdammers op vrijdagavond treffen en dat het eerste van Ajax net een Champions League wedstrijd achter de rug heeft en zaterdag alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma staat.

Goede reeks Jong Ajax

Jong Ajax zit momenteel in een goede flow, de laatste 3 duels werden allemaal gewonnen door de Amsterdammers. Afgelopen vrijdag werd er met 5-1 gewonnen op bezoek bij MVV Maastricht, en daarvoor werd er gewonnen met 3-2 van Jong FC Utrecht en Jong AZ. Jong Ajax bezet na 9 duels de 8e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 15 punten. Almere City FC won vorige week met 2-0 van NAC Breda en klom daardoor naar de 2e plaats.

Onderlinge duels in Amsterdam

Almere City FC staat vrijdagavond voor de 8e keer in Amsterdam tegenover Jong Ajax. Almere City FC wist nog nooit te winnen en nam maar twee keer een punt mee naar Almere. De laatste 4 ontmoetingen werden allemaal verloren. Vorig seizoen verloor Almere City FC in de slotfase met 3-2 van Jong Ajax. Het seizoen daarvoor verloor Almere City FC met maar liefst 8-0 van Jong Ajax.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong Ajax

30-08-2019: Jong Ajax – Almere City FC 3-2
03-05-2019: Jong Ajax – Almere City FC 8-0
14-12-2018: Almere City FC – Jong Ajax 2-3
02-03-2018: Almere City FC – Jong Ajax 1-2
16-10-2017: Jong Ajax – Almere City FC 3-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Bos, hij wordt geassisteerd door Kempinga en Koopman. Vierde official is Groenewegen.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de tweede periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook Jong Ajax – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is zondagavond om 18:45 uur.