Almere City FC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Almere City FC heeft een roerige week achter de rug waarin de club onverwacht afscheid nam van Michele Santoni als hoofdtrainer en het nieuws bekend werd dat Receveur tot 2020 eruit ligt vanwege een zware knieblessure.

Roerige week voor City

Almere City FC wist van de laatste 5 duels er 4 te winnen, alleen het uitduel met NEC (5-0) ging verloren. Maar het is alles behalve rustig binnen de club. Afgelopen dinsdag kwam de club met het nieuws naar buiten dat de samenwerking met Michele Santoni per direct is beƫindigd vanwege een verschil in de te volgen koers binnen Almere City FC. Ole Tobiassen en Ivar van Dinteren zullen de komende tijd de zaken op zich nemen. Ook kwam dinsdag het nieuws naar buiten dat Tim Receveur 9 maanden is uitgeschakeld nadat hij afgelopen vrijdag in het duel tegen FC Eindhoven vroeg naar de kant moest met wat nu blijkt dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. Almere City FC mist Vossebelt en Hunte ook nogsteeds. James Efmorfidis ontbrak bij de afsluitende training op donderdag vanwege ziekte. Of hij morgen mee gaat naar Maastricht wordt vrijdagochtend bekend.

Tobiassen maakt zijn debuut als interim hoofdcoach
FOTO: Almere City Fans

MVV in goede doen

Tegenstander van vrijdag is MVV Maastricht. De ploeg uit Limburg bezet na 27 speelronden de 8e plaats met 42 punten. Almere City FC staat 10e met 40 punten. MVV heeft van de laatste 6 duels er 5 gewonnen, vorige week verloor de ploeg uit Maastricht met 2-0 in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles. Daarvoor werd er gewonnen van FC Den Bosch (2-1), Jong FC Utrecht (4-2), Top Oss (3-1), Telstar (2-0) en Helmond Sport (3-0).

Onderlinge duels

MVV Maastricht en Almere City FC stonden dit seizoen 2 keer eerder tegen over elkaar. In de voorbereiding speelde beide ploegen in het Yanmar Stadion tegen elkaar, het duel eindigde in 1-1. Voor de competitie verspeelde Almere City FC in de slotfase de zege en werd het 2-2. Vorig seizoen kwam Almere City FC twee keer op bezoek in Maastricht, in de competitie verloor City met 3-0 van MVV Maastricht. Ook in de play-offs kwamen beide ploegen elkaar tegen in Maastricht. Almere City FC won toen met 3-1 door een hattrick van Damon Mirani. Almere City FC bereikte uiteindelijk de finale maar verloor deze van De Graafschap. In competitie verband wist City nog nooit te winnen in Maastricht. Van de 13 voorgaande duels werden er 8 verloren en 5 gelijkgespeeld.

Foto: Almere City Fans

Topscoorder

Bij MVV Maastricht zijn Joeri Schroijen en Anhony van den Hurk topscoorder. Beide spelers hebben in 25 duels 10 keer gescoord.

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer J. van Der Laan. Zijn assistenten zijn de heren Bodde en van Vlokhoven. Vierde official is de heer Sahiner.

Kijkje achter de schermen op socialmedia

Tijdens het duel tussen MVV Maastricht en Almere City FC zullen wij speciaal op onze socialmedia kanalen een kijkje nemen achter de schermen. volg ons op Instagram en twitter voor de mooiste foto’s achter de schermen. Het duel is uiteraard ook live te volgen via twitter.