Almere City FC speelt vrijdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020. Robert Molenaar neemt het met Almere City FC op tegen de ploeg waar hij vorig seizoen werd ontslagen. Om 20:00 uur is in het Parkstad Limburg Stadion, Roda JC de tegenstander.

Transfers

Almere City FC kan terugkijken op rustige transferperiode waarin de selectie grotendeels intact bleef en waar de club wel enkele verrasingen presenteerde. Zo werden Verheydt (Go Ahead Eagles) en Harrison (Tottenham Hotspur) als grootste aanwinsten gepresenteerd deze zomer. Roda JC verraste met de aankondiging dat het Ike Ugbo op huurbasis heeft overgenomen van Chelsea. Ook Jordy Croux (Willem II), Robert Klaasen (De Graafschap) wisten onder ander de overstap te maken naar Zuid Limburg. In totaal voegde Roda JC 11 nieuwe spelers toe aan de selectie.

aanwinst Thomas Verheydt.
Foto: Almere City FC

Nog nooit verloren in Kerkrade

Twee seizoenen geleden zal bij veel supporters de ontmoetingen met Roda JC nog vers is het geheugen staan. Almere City FC moest Roda JC verslaan in halve finales van de Play-offs om kans te maken op Eredivisie voetbal. In Almere eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Een paar dagen later stond in Kerkrade de return op het programma, Almere City FC won in het Parkstad Limburg Stadion met 2-1 van Roda JC en ging daarom door naar de finale van de Play-offs. Vorig seizoen won Almere City FC in Limburg met 2-1 van Roda JC terwijl het eerder dat seizoen 2-1 verloor in het Yanmar Stadion. In het seizoen 2014/2015 stonden beide ploegen voor het eerst tegen over elkaar. In Zuid-Limburg won Almere City FC met maar liefst 4-1 van Roda JC terwijl het thuis verloor met 2-1.

afsluitende training voor het duel tegen Roda JC
Foto: Almere City Fans

Arbitrage

De wedstrijd staat onderleiding van scheidsrechter Teuben, hij wordt geassisteerd door van Vlokhoven en Vandeursen. Vierde official is Voncken.

Het duel is live te volgen op ons twitteraccount.