Hoewel de meeste clubs in de Keuken Kampioen Divisie hun eerste wedstrijd al achter de rug hebben, begint voor Almere City FC het nieuwe seizoen pas op maandagavond. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek neemt het in Wijdewormer op tegen Jong AZ. Wordt het weer een mooi seizoen waarin Almere City FC tot het einde zal meedoen om directe promotie?

Jong AZ

Jong AZ is de eerste tegenstander dit seizoen voor Almere City FC. De beloftes van de Alkmaarders eindigde vorig seizoen op de 17e plek in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ won in de voorbereiding 2 keer en verloor 1 keer. 1 keer eindigde een wedstrijd zonder winnaar. Het opvallendste resultaat bij de Jong AZ was het 6-1 verlies tegen Jong FC Volendam.

Onderling Balans

Beide ploegen stonden vier keer eerder tegenover elkaar in Wijdewormer. Twee keer werd er gewonnen en twee keer werd er verloren door Almere City FC. Vorig seizoen won Almere City FC met 5-2 op bezoek bij Jong AZ door doelpunten van: Helstrup, Verheydt, Mirani, Kaandorp en Bouyaghlafen. In het Yanmar Stadion won Almere City FC vorig seizoen met 2-0 van Jong AZ.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong AZ

15-01-2021: Jong AZ – Almere City FC 2-5
06-11-2020: Almere City FC – Jong AZ 2-0
02-03-2020: Jong AZ – Almere City FC 3-1
20-09-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-1
08-02-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter maandagavond is Martijn Vos. De arbiter heeft in het verleden pas 17 wedstrijden gefloten in de Keuken Kampioen Divisie en 16 in de KNVB Beker. Een duel van Almere City FC stond pas één keer eerder onder zijn leiding. Assistenten van Vos zijn Waleveld, van der Waaij. Vierde official is Van Kommer.

Live op ESPN

Jong AZ – Almere City FC is maandagavond live te zien op ESPN. Dit seizoen zullen niet alle wedstrijden meer live zijn omdat er vanaf dit seizoen weer publiek in de stadions wordt toegelaten.