Na een mooie overwinning op TOP Oss vorige week in eigen huis is het maandagavond tijd om weer te jagen op een 3-punter. Dan neemt Almere City FC het in Wijdewormer op tegen Jong AZ. Een plek waar we het ene seizoen wel de winst binnen slepen de volgende week verliezen. Daarnaast moeten we nog revanche nemen op de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen, waar we op apathische wijze met 0-3 onderuit gingen tegen de beloften van AZ. Almere City zal dat moeten doen zonder Mattoir. De behendige vleugelspeler die vorige week het doelpunt van de week maakte is geblesseerd, zo meld Omroep Flevoland. Limbombe lijkt wel steeds dichterbij zijn eerste minuten voor Almere City en zal misschien voor het eerste bij de selectie zitten.

Jong AZ

Voor Jong AZ kon het seizoen bijna niet beter beginnen. In eigen huis werd het seizoen geopend met een 3-1 overwinning op MVV Maastricht en de vrijdag daarop werd de 3-1 overwinning nog eens over gedaan, maar dan op bezoek bij het ambitieuze Helmond Sport. Met 2 doelpunten is Soulaïman Allouch momenteel de topscoorder bij AZ. Maar ook opvallend is dat verdedigers Dekker en Lathouwers ook al tot scoren kwamen. Met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden staat AZ momenteel op een 5e plaats, met 6 doelpunten voor en 2 tegen.

Onderling balans

Het is inmiddels (officieel) alweer de 11e keer dat we het opnemen tegen de beloften van AZ. Daarvan heeft Almere City FC er 6 gewonnen, 4 gingen er verloren. Daarvan is het wel het vermelden waard dat van de 4 verloren wedstrijden er 3 werden verloren op het sportpark in Wijdewormer. Het onderlinge doelsaldo is ook in Almeers voordeel, al zij het met slechts 1 doelpunt verschil. Al 20x wist Almere City te scoren tegen Jong AZ, 19x wisten de Alkmaarders dat tegen ons te doen. Opvallend is ook dat de resultaten op Sportpark Wijdewormer elkaar afwisselen per seizoen. In het seizoen 17/18 werd er verloren, in 18/19 gewonnen, 19/20 verloren, 20/21 gewonnen en vorig seizoen weer verloren. In die tendens wacht dit seizoen weer een Almeerse overwinning.

Laatste 5 ontmoetingen

06-05-2022: Almere City FC – Jong AZ 0-3
09-08-2021: Jong AZ – Almere City FC 2-1
15-01-2021: Jong AZ – Almere City FC 2-5
06-11-2020: Almere City FC – Jong AZ 2-0
02-03-2020: Jong AZ – Almere City FC 3-1

Scheidsrechter

De 28 jarige Jesse Rozendal is de scheidsrechter voor deze wedstrijd. Hij zal geassisteerd worden door R. Kunst en M. Rasch. Vierde official is de heer E. Van der Vaart.

ESPN en radio

Het zal geen verrassing zijn, maar ook deze wedstrijd zal helaas niet live worden uitgezonden op ESPN. Omdat het een maandagavond wedstrijd is is er ook geen schakelkanaal. Voor beelden van de wedstrijd moeten we dus wachten op de samenvatting later op de avond. Gelukkig zal de wedstrijd wel live te volgen zijn op de radio via EasyFM met commentaar van Lenno van Dekken en Tim de Vries!