Almere City FC speelt vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd op rij. Vorige week vrijdag werd er met 1-3 verloren van Sparta Rotterdam en vrijdagavond komt TOP Oss op bezoek in het Yanmar Stadion. Almere City FC moet winnen van de ploeg uit Oss om nog mee te kunnen blijven doen om de Play-Offs.

Gunstig programma 4e periode

Vrijdagavond begint periode 4 in de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekend voor Almere City FC dat het weer een nieuwe kans heeft om de periodetitel te winnen wat in het verleden twee keer eerder lukte. Almere City FC kent een redelijk gunstig programma voor de periode. Zie afbeelding hieronder voor het programma van de 4e periode.

Programma vierde periode

Ploegen in evenwicht

Top Oss staat op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 45 punten uit 29 duels. Vorige week vrijdag won de ploeg nog thuis met 2-1 terwijl die week daarvoor met 0-2 werd verloren van FC Twente. Almere City FC staat op de 13e plaats met 41 punten uit 29 duels. Het gat met Top Oss bedraagt dus slechts 4 punten. In Oss ging Almere City FC eerder dit seizoen met 2-0 onderuit. Vorig seizoen speelde beide ploegen met 2-2 gelijk in het Yanmar Stadion. In totaal werd het duel 12 keer eerder afgewerkt in Almere en de statistieken zijn precies in evenwicht. Zowel Almere City FC en Top Oss stapten 5 keer met een overwinning van het veld. Tweemaal eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste thuisoverwinning dateert uit het seizoen 2014/2015, Almere City FC won toen met 4-2.

Huseyin Dogan heeft al 15 keer het net weten te vinden namens de Ossenaren. De aanvaller staat op een 4e plaats in het topscoorders klassement.

Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Het duel staat vrijdagavond onderleiding van de heer Nagtegaal. Zijn assistenten zijn de heren Janssen en Weterings. Vierde official is de heer Aafouallah.

Het duel is zoals gebruikelijk ook weer live te volgen op ons twitteraccount!