Nog 1.5 week en dan weten wij of Almere City FC de derde Keuken Kampioen Divisie ploeg is die dit seizoen is gepromoveerd naar de Eredivisie. Maar in tegenstelling tot Cambuur en Go Ahead Eagles wacht voor Almere City FC de nacompetitie. NEC is in de kwartfinale de eerste tegenstander waar mee moet worden afgerekend.

NEC Nijmegen

NEC Nijmegen is dit seizoen als 7e geƫindigd in de Keuken Kampioen Divisie met 66 punten. De ploeg van trainer Rogier Meijer wist van de 38 wedstrijden er 20 te winnen en verloor er 12. 6 duels eindigde zonder winnaar. In de laatste competitiewedstrijd wist NEC met 2-1 te winnen van FC Dordrecht. Bij NEC zijn de middenvelders dit seizoen de topscoorders in de reguliere competitie. Jordy Bruin en Elayis Tavsan hebben beide 11 goals gemaakt gevolgd door aanvaller Rangelo Janga die 9 keer het doel wist te raken.

Twee keer winst dit seizoen

Almere City FC en NEC Nijmegen stonden niet eerder tegenover elkaar in de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Wel stonden beide ploegen regelmatig in competitieverband tegenover elkaar. Dit seizoen won Almere City FC beide ontmoetingen met NEC. Op 20 september vorig jaar was Almere City FC met 0-1 te sterk op de Goffert, terwijl er op 2 april dit jaar met 2-0 werd gewonnen tegen de ploeg uit Nijmegen.

Verloop playoffs

De duels in de playoffs om promotie/degradatie worden dit seizoen afgewerkt over 1 wedstrijd. De hoogstgeplaatste team speelt altijd een thuiswedstrijd. In de kwartfinale treft Almere City FC dus zaterdagavond NEC Nijmegen in het Yanmar Stadion. Mocht Almere City FC deze wedstrijd winnen dan treft de ploeg op 20 mei de winnaar van het duel tussen De Graafschap en Roda JC. Mocht De Graafschap de tegenstander worden van Almere City FC dan speelt City een uitwedstrijd in Doetinchem. Mocht Roda JC de tegenstander worden dan wordt het duel afgewerkt in het Yanmar Stadion. In de eventuele finale van de playoffs op 23 mei kan Almere City FC: NAC Breda, FC Volendam of een eredivisionist treffen. In dat laatste geval zal Almere City FC dan een uitwedstrijd spelen.

Speelschema playoffs. Eredivisie ploeg kan nog veranderen.

Scheidsrechter

Scheidsrechter bij de wedstrijd is Kevin Blom, hij wordt geassisteerd door Inia en Fikkert. Vierde official is Dieperink. Bij de wedstrijden in de playoffs is er ook een VAR team aanwezig. Dat zijn: Kamphuis en Jansen.

Live op ESPN en EASY FM

Het duel begint zaterdagavond om 21:00 uur in het Yanmsr Stadion en zal live te zien zijn op ESPN. Ook zal de wedstrijd te volgen zijn via de radio op Easy FM 95 5.