Almere City FC speelt aankomende vrijdag de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta Rotterdam. Het belooft een lastige avond de worden voor de elf van Santoni. Almere City FC heeft het tradioneel lastig tegen de ploeg uit Spangen dat vorig jaar degradeerde uit de Eredivisie ten koste van FC Emmen.

Sparta wil zich revancheren voor eigen publiek

Sparta verloor vorige week vrijdag van hekkensluiter Helmond Sport. De ploeg van Fraser beleefde een slechte dag in stadion de Braak en verloor met ruime cijfers (3-0) Sparta wil zich voor eigen publiek revancheren na de harde nederlaag tegen Helmond. Almere City FC beleefde vorige week in Velsen-Zuid ook geen beste avond. De ploeg van Michele Santoni wist door de late gelijkmaker van Calcan met 1-1 gelijk te spelen tegen Telstar. Sparta Rotterdam is terug te vinden op de 3e plaats met 32 punten uit 16 duels. Almere City FC staat op de zesde plaats met 28 punten uit 16 duels. 

Stand keuken kampioen divisie na 16 speelronde

Tradioneel lastig op het kasteel

Almere City FC heeft het tradioneel lastig tegen de ploeg uit Rotterdam. In de zes voorgaande ontmoetingen op het kasteel wist Almere City FC slechts één keer met de punten terug te keren naar Almere. In het seizoen 2013/2014 werd het 0-1 door een laat doelpunt van Ricardo Kip. De overige vijf duels werden alle verloren. De allereerste ontmoeting op het kasteel tussen beide clubs was er één om snel te vergeten voor Almere City FC. In het seizoen 2010/2011 verloor Almere City FC de tweede wedstrijd van het seizoen met 12-1. Deze forse nederlaag betekend nogsteeds de grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis, later dat seizoen won de ploeg in Almere overigens met 3-1 van Sparta Rotterdam.

Foto: Almere City Fans

Topscoorder Sparta al 13 keer gescoord

Topscoorder bij de Rotterdammers is Lars Veldwijk. De aanvaller wist in 16 duels al 13 keer te scoren voor Sparta. In de 16 voorgaande duels wist Sparta 27 keer te scoren en kreeg het er 15 tegen. 

Scheidsrechter

Scheidrechter vrijdagavond is de heer van den Kerkhof, hij wordt geassisteerd door de heren Diks en van Zuilen. Vierde offcial is de heer Ganser.

Live op FOX Sports

Het duel wordt vrijdagavond live uitgezonden op FOX Sports 3 en zal tevens ook live te volgen zijn via ons twitteraccount