Almere City is bezig aan een goede reeks. De afgelopen weken werd er gewonnen van De Graafschap, Roda JC en Jong Utrecht. Met een 8e plek en 4 punten achterstand op de nummer 2, staan De Zwarte Schapen er redelijk voor. Vrijdag avond staat een wedstrijd op het programma tegen “buurjongen” Jong Ajax op het programma. Voor City een mooie mogelijkheid om de winnende reeks voor te zetten en de eerste periode goed te beginnen. Alleen moeten we daarvoor niet te veel terug kijken in de geschiedenis.

Jong Ajax

Sinds 10 jaar speelt het beloften team van de Amsterdamse club in de Eerste Divisie. Samen met PSV en Twente namen zij deel aan en pilot, die jammer genoeg tot de dag van vandaag nog steeds niet is terug gedraaid. In die 10 jaar werd het 1 maal kampioen en is 1 ding zeker Almere City heeft het er altijd zwaar tegen. Ook niet raar als je ziet dat er regelmatig spelers van tientallen miljoenen hun wedstrijdjes mee pakken in dit team.

Dit jaar gaat het allemaal wat minder in Amsterdam. Buiten het eerste team dat geen wereld prestatie laat zien in de Champions League, staat het beloften team er ook niet heel best voor. Met 12 punten vinden wij ze terug op plek 11. Trainer bij jong Ajax is de 38 jarige Johnny Heitinga.

Onderlinge balans

Almere City en Jong FC Utrecht stonden al 17 keer tegenover elkaar. Almere City won daarvan maar 4 wedstrijden, 3 maal werd er gelijk gespeeld en 10 wedstrijden gingen er verloren. Als we kijken naar de wedstrijden die City thuis speelde tegen Jong Ajax, ziet het er niet veel beter uit. City verloor 5 van de 8 wedstrijden.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong AFC Ajax

21-02-2022: Jong AFC Ajax – Almere City FC 1-3
07-09-2021: Almere City FC – Jong AFC Ajax 2-4
30-04-2021: Almere City FC – Jong AFC Ajax 1-0
30-10-2020: Jong AFC Ajax – Almere City FC 1-4
30-08-2019: Jong AFC Ajax – Almere City FC 3-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Dhr. Puts. Hij zal worden geassisteerd door Dhr. Janssen en Dhr. van der Ley Vierde official is Dhr. van Krommer.

ESPN en Easy FM

De wedstrijd tegen Jong AFC Ajax wordt uitgezonden op het schakelkanaal van ESPN. Er zal geen live radioverslag zijn via het Almeerse Easy FM.