Voor Almere City FC staat aankomende vrijdag de derde uitwedstrijd in 8 dagen op het programma. Deze keer mag de ploeg van Michele Santoni afreizen naar het Brabantse Helmond. Nog nooit eindigde een wedstrijd tussen Helmond Sport en Almere City FC in een 0-0 stand.

selectie Helmond Sport 2018/2019
Foto: Helmond Sport

Overwinning meer dan welkom

Almere City FC mag na het bekerduel van afgelopen dinsdag 2-1 verlies tegen Kozakken Boys, aankomende vrijdag aantreden tegen Helmond Sport. Almere City FC is door het verlies afgelopen dinsdag in de KNVB Beker al vier duels zonder zege waarvan de laatste drie werden verloren. Voor Almere City FC is een overwinning aankomende vrijdag meer dan welkom.

Duel vaak gespeeld

Almere City FC en Helmond Sport stonden in het verleden 26 keer tegen over elkaar in competitieverband waarvan 13 keer in Helmond. Almere City FC won 4 keer één keer gelijk en verloor er 8 tegen Helmond Sport. Van de laatste 5 ontmoetingen in Helmond won City drie keer en werd er één keer verloren en gelijkgespeeld. Op 26 januari 2018 stonden beide ploegen voor het laatst tegen over elkaar in Helmond. City won het uitduel met 2-1 door doelpunten van Calvin Mac-Intosh en Dennis van der Heijden. 

Play-offs om snel te vergeten

Helmond Sport en Almere City FC stonden ook 2 keer in de beker tegenover elkaar. In het seizoen 2007/2008 won Almere City FC (Toen nog FC Omniworld) na strafschoppen nadat de ploeg 80 minuten lang aankeek tegen een 2-0 achterstand. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn beide ploegen elkaar ook tegen gekomen. In het seizoen 2016/2017 won Helmond Sport in de eerste ronde over twee duels met 6-2. In Helmond stond de ploeg van Jack de Gier met 2-0 voor maar gaf het in de laatste 20 minuten weg en dat resulteerde in een 4-2 overwinning voor de Helmonders. In Almere speelde City alles of niets, het werd niets want Helmond Sport won met 2-0 en ging door naar de halve finale van de plat-offs. 

Beide ploegen in mindere vorm

Helmond Sport wist de laatste 5 wedstrijden niet te winnen. Er werd 3 keer gelijkgespeeld tegen, FC Volendam (2-2), Jong AZ (2-2) en MVV (1-1). De duels tegen Telstar (1-2) en Cambuur (3-1) gingen verloren. Helmond Sport is terug te vinden op de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisiemet 6 punten uit 11 duels. Almere City FC staat door de mindere resultaten van afgelopen weken op de 5e plaats met 20 punten uit 11 duels. 

stand Keuken Kampioen Divisie na 11 speelronden

Bij Helmond Sport staat Daan Ibrahim onder contract. De Aanvaller speelde van het seizoen 2015 tot 2017 bij Almere City FC voornamelijk in Jong Almere City FC, in het eerste is hij één duel in actie gekomen.

Topscoorders

Topscoorder bij de Helmonders is Furghill Zeldenrust, hij wist dit seizoen 4 keer te scoren. Bij Almere City FC is nogsteeds Vossebelt topscoorder met 6 goals. 

Arbitrage

De wedstrijd aankomende vrijdag staat onder leiding van de Heer Ruperti, zijn assistenten zijn de heren Nanninga en Vandeursen. Vierde official is de heet Voncken. De wedstrijd is te volgen via ons twitteraccount.