Almere City FC speelt vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd in een week. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek ontvangt dan hekkensluiter FC Dordrecht dat onder leiding staat van oud-Almere City FC trainer Michele Santoni. Een overwinning op FC Dordrecht is allerminst zeker gezien de onderlingen resultaten in het verleden. Almere City FC is wel al vier duels op rij ongeslagen tegen FC Dordrecht.

FC Dordrecht

FC Dordrecht is de nummer laatst in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van oud-Almere City FC trainer Michele Santoni heeft na 7 duels maar 5 punten. Die punten werden allemaal in de eerste 3 speelrondes behaalt. Er werd gelijk gespeeld tegen Jong PSV (1-1) en Jong FC Utrecht (2-2) en gewonnen met 2-1 op bezoek bij Jong Ajax. FC Dordrecht verloor o.a. van VVV Venlo (0-1) en Excelsior (1-3). Almere City FC staat na 7 speelrondes op de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 8 punten.

Onderling balans

Almere City FC en FC Dordrecht staan vrijdagavond voor de 16e keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande 15 ontmoetingen won Almere City FC er 7 en verloor er 6. Twee keer eindigde het duel zonder winnaar. Almere City FC won vorig seizoen met 3-0 van FC Dordrecht door twee doelpunten van Hammouti en een goal van Mirani. Almere City FC is al 4 duels op rij ongeslagen tegen FC Dordrecht. De laatste nederlaag was op 22 april 2019 toen er met 3-2 werd verloren in Dordrecht.

Laatste 5 ontmoetingen tegen FC Dordrecht

22-01-2021: Almere City FC – FC Dordrecht 3-0
18-19-2020: FC Dordrecht – Almere City FC 2-2
07-02-2020: FC Dordrecht – Almere City FC 1-2
27-09-2019: Almere City FC – FC Dordrecht 3-2
22-04-2019: FC Dordrecht – Almere City FC 3-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de 27 jarige Luca Cantineau. De arbiter uit Voorburg heeft pas twee duels gefloten in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. Beide duels eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Vijf keer eerder stond er een duel van Almere City FC onder de leiding van Cantineau. Van de 5 keer was twee keer een affiche tussen FC Dordrecht en Almere City FC. Één keer eindigde het duel in een gelijkspel en de één keer won FC Dordrecht. Assistenten zijn: Nils van Kampen en Alwin Steeg. Vierde official is Thijs Dogterom.

Niet live op ESPN

Almere City FC – FC Dordrecht is vrijdagavond niet live te zien op ESPN. Wel zal het duel te volgen zijn via het schakelkanaal. Er zijn nog kaarten te koop voor de wedstrijd die te verkrijgen zijn via almerecity.nl. De aftrap is vrijdagavond om 20:00 uur in het Yanmar Stadion