Almere City FC speelt woensdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Eredivisionist Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer is dan ook de grote favoriet. Maar in de KNVB Beker zijn er altijd verassingen. Zo ook dinsdagavond waarin FC Eindhoven en FC Dordrecht door amateurteams uit het bekertoernooi werden gegooid. Of Almere City FC vanavond ook voor een bekerstunt kan zorgen, zullen wij hopelijk vanavond weten.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is vorig seizoen ten koste van De Graafschap en Almere City FC op de laatste speeldag gepromoveerd naar de Eredivisie. De Eagles kennen dit seizoen een prima start in de Eredivisie. De ploeg van hoofdtrainer Kees van Wonderen heeft na 10 speeldagen al 13 punten verzameld en staat daarmee hoger dan o.a. AZ en FC Groningen op de 10e plaats. Afgelopen weekend won Go Ahead Eagles verrassend op bezoek bij Vitesse met 2-1 en een week daarvoor werd Heracles Almelo met 4-2 verslagen in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles is al 4 wedstrijden ongeslagen en de laatste nederlaag was een maand geleden op 26 september toen AZ met 5-0 te sterk bleek. Almere City FC kent tot dusver een dramatisch seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Gertjan Verbeek heeft na 12 speeldagen pas 9 punten verzameld en staat een na laatste in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste overwinning van Almere City FC was op 4 september thuis tegen TOP Oss en wacht sindsdien al 7 wedstrijden op een zege.

Onderling balans

Almere City FC en Go Ahead Eagles stonden slechts één keer eerder tegenover elkaar in het KNVB Beker toernooi. Op 29 oktober 2019 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de eerste ronde van het KNVB Beker toernooi. Almere City FC verloor destijds kansloos met 1-3 in het Yanmar Stadion van Go Ahead Eagles. In competitieverband heeft Almere City FC het ook altijd lastig tegen Go Ahead Eagles. In Almere werd er 13 keer gespeeld waarvan Almere City FC 3 keer won en 8 keer verloor. 2 keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen won Almere City FC in het Yanmar Stadion met 3-0 van Go Ahead Eagles en verloor met dezelfde cijfers in Deventer.

Laatste 5 ontmoetingen met Go Ahead Eagles

17-04-2021: Go Ahead Eagles – Almere City FC 3-0
21-11-2020: Almere City FC – Go Ahead Eagles 3-0
12-01-2020: Go Ahead Eagles – Almere City FC 1-1
29-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-3 (KNVB Beker)
13-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-1

Niet op TV

Het duel in de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles zal niet live worden uitgezonden op TV. Wel zijn er nog kaarten beschikbaar vanaf 5 euro per stuk. De aftrap is woensdagavond om 20:00 uur in het Yanmar Stadion.