Afgelopen vrijdag kwam Almere City FC nog in actie tegen FC Den Bosch (1-4 winst voor City). Maar aanstaande dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In de KNVB Beker is FC Dordrecht in het Yanmar Stadion de eerste horde opweg naar de Kuip. 

Foto
selectie FC Dordrecht 2018/2019
Foto: FC Dordrecht

Goede reeks voortzetten in de KNVB Beker

Almere City FC wil na het uitstekende seizoensstart ook hoge ogen gooien in de KNVB Beker. Dinsdagavond 19:45 uur komt FC Dordrecht op bezoek. Beide ploegen stonden nog nooit tegen over elkaar in de KNVB Beker. In de competitie stonden beide ploegen wel al 12 keer tegen over elkaar in Almere. Almere City FC won van de 12 keer, 5 keer en werd er 6 maal verloren van de Schapenkoppen. Vorig seizoen eindigde het treffen in de competitie in een 1-2 overwinning voor FC Dordrecht. 

Eindelijk eens succes in de beker?

Almere City FC En de KNVB Beker is nog geen gelukkig huwlijk, Almere City wist nog nooit verder te komen dan de tweede ronde. Vorig jaar werd Almere City FC uitgeschakeld in het Yanmar Stadion door AZ Alkmaar met 0-4 dat, dat jaar de finale haalde in de kuip. FC Dordrecht kende vorig seizoen ook een ongelukkige start in het toernooi. Al in de eerste ronde bleek GVVV te sterk voor de formatie uit Dordrecht. FC Dordrecht heeft in het verleden twee keer de KNVB Beker gewonnen, dat deden ze in 1914 en 1932 toen nog onder de naam DFC.

Foto: Almere City FC Fans

FC Dordrecht kent in tegenstelling tot Almere City FC een dramatische start in de eerste Divisie. De ploeg van trainer Gerard de Nooijer heeft na zes duels slechts één punt. Dat punt werd gehaald tegen Helmond Sport. Almere City FC wil de goede reeks voortzetten, Afgelopen vrijdag werd er nog met 4-1 gewonnen van FC Den Bosch.

Seizoenskaart houders gratis

Bij winst op FC Dordrecht gaat Almere City FC naar de tweede ronde in de KNVB Beker. Aanstaande donderdag zal dan de loting zijn. Het duel is dinsdagavond om 19:45 uur live te volgen via ons twitteraccount. Seizoenskaarthouders mogen gratis naar binnen. Voor alle overige supporters bedraagt de toegangsprijs 5€.