Vanavond staat alweer de 22e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Voor Almere City FC betekend dit dat er in het eigen Yanmar Stadion een wedstrijd op de planning staat tegen Roda JC Kerkrade. Hoewel dit seizoen natuurlijk gewoon slecht gaat qua resultaten is dit een wedstrijd waar hoop uit te halen is, aangezien er al ruim 3 jaar niet verloren is van Roda en de heenwedstrijd in Kerkrade gewonnen werd.

Roda JC Kerkrade

De tegenstander van vanavond heeft een redelijk goed seizoen tot nu toe. De Limburgers staan op de 7e plaats en zijn daarmee vol in de strijd om de playoff plekken in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van Jurgen Streppel heeft inmiddels 9x gewonnen, 7x gelijk gespeeld en slechts 5x verloren. Daarmee haalde ze 34 punten. Ook het doelsaldo is positief voor De Koempels. 39 maal werd het doel van de tegenstander gevonden door Roda, 28 keer moesten ze de bal uit hun eigen net halen. Absolute smaakmaker, en topscoorder, bij Roda is de duitser Patrick Pflücke. De dynamische middenvelder scoorde vorig jaar al 13x voor Roda, en ook dit seizoen heeft hij er al weer 8 inliggen. Ook Xian Emmers en Dylan Vente weten het doel te vinden voor Roda met beide 7 doelpunten.

Naast Xian Emmers dragen ook oud Almere City FC spelers Niek Vossebelt en Amir Absalem inmiddels het geel/zwarte shirt van de club uit het zuiden. Een leuk weerzien dus met een aantal oud spelers.

Etemadi klopt op de deur van de Club van 100

Voor Agil Etemadi zal vanavond een bijzondere wedstrijd zijn. Zoals alles er op het moment van schrijven voorstaat zal hij vanavond weer onder de lat staan van Almere City FC en dan doet hij dat voor de 100e keer! Een mooie mijlpaal voor de doelman die op 21 april 2014 zijn debuut maakte tegen Fortuna Sittard. Mochten er nu geen gekke dingen meer gebeuren dan neemt Etemadi vanavond dus zijn plaats in bij de Club van 100 van Almere City FC!

Etemadi zal vanavond een andere verdediging voor zich zien dan vorige week. Zowel Helstrup als Leeuwin ontbreken en zullen vervangen worden door Ezra Hoogenboom en de van de week aangetrokken Joey Jacobs.

Agil Etemadi
Foto: Almere City Fans

Agil Etemadi

Geboortedatum:
23-04-1987
Geboorteplaats:
Teheran, Iran
Posities:
Keeper
102wedstrijden
0Doelpunten
3Geel
0Dubbel Geel
0Rood

Onderling Resultaat

Inmiddels hebben Roda en City alweer 11x tegenover elkaar gestaan en is de balans duidelijk in het voordeel van Almere City. Er werd slechts 2x verloren van Roda, waarvan de laatste keer alweer dateert van augustus 2018. Zoals eerder vermeld werd de heenwedstrijd van dit seizoen ook gewonnen. Een spaarzame overwinning dit seizoen, maar wel een hele mooie. Tijdens die wedstrijd vielen de doelpunten als rijpe appelen aan beide kanten van het veld. Met nog een kleine 10 minuten te gaan stond City tegen een 3-2 achterstand te voetballen maar wist het het tij te keren. Een doelpunt van Leeuwin in de 84e minuut en de verlossende treffer van Arweiler in de blessuretijd zorgde voor een 3-4 overwinning in Limburg.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Roda JC

27-08-2021: Roda JC – Almere City FC 3-4
09-04-2021: Roda JC – Almere City FC 0-0
10-10-2020: Almere City FC – Roda JC 2-1
20-12-2019: Almere City FC – Roda JC 2-0
09-08-2019: Roda JC – Almere City FC 1-1

Scheidsrechter en hoe te volgen

De scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Martijn Vos. Hij zal worden geassisteerd door De Groot en Overtoom. Vierde official is Christian Mulder.

Het duel zal niet live uitgezonden worden op televisie door ESPN. Wel zullen de hoogtepunten voorbij komen in het schakelprogramma. Wil je niks missen van de wedstrijd? Dan kan je terecht bij Almere City Radio dat de club zal verzorgen tijdens de wedstrijd. Hou daarvoor de social media van Almere City FC in de gaten! De aftrap is vanavond om 20:00! Op naar een zeer welkom resultaat!