Na twee overwinningen en twee verloren wedstrijden, staat vrijdag alweer de vijfde wedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd tegen het ambitieuze Helmond Sport. Afgelopen vrijdag won Almere de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch door twee doelpunten van Jeredy Hilterman. Hierdoor staat City momenteel op een 9e plaats.

Helmond Sport

De club uit Helmond, kwam deze zomer groot in het nieuws, door dat zij 1 miljoen extra kregen op de spelers begroting. De club wil hiermee de play-offs halen en sterker nog, binnen 3 jaar promoveren naar de Eredivisie. Een ambiteus plan, waar wij Almeerders ook alles van weten. Promoveren doe je niet zomaar. Maar er is een visie bij de club die vorig seizoen nog met 7 punten achterstand op de nummer 19, laatste werd. Dit seizoen moet dan ook alles anders in Helmond, maar dat wil nog niet echt lukken. Na 4 wedstrijden staat het alweer onderaan met 0 punten.

Bij Helmond komen wij ook nog 3 oud Almere spelers tegen. Bram van Vlerken en Daniël Breedijk kwamen deze zomer over vanuit Almere. Jelle Goselink ging al een paar jaar gelden van Almere naar de Kattenmeppers.

Onderling balans

Almere City en Helmond Sport stonden al 38 keer tegenover elkaar. City won 18 van deze wedstrijden, verloor er 16 en 4 keer werd het gelijk. In de play-Offs van het seizoen 16/17 kwamen de clubs elkaar tegen, toen verloor City beide wedstrijden met 0-2 en 2-4. Ook in de KNVB Beker troffen de clubs elkaar twee keer. In het seizoen 08/09 wist FC Omniworld na strafschoppen te winnen in Helmond. Twee jaar later werd er in de verlenging met 1-3 verloren.

De afgelopen jaren gaat het wel een stuk beter tegen Helmond. Van de afgelopen 10 onderlinge duels werden er 8 gewonnen, 1 verloren en 1 maal werd het gelijk. De wedstrijd in Helmond staat vrijdag avond voor de 20e keer op het programma.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Helmond Sport

11-03-2022: Almere City FC – Helmond Sport 3-0
01-11-2021: Helmond Sport – Almere City FC 1-2
16-02-2021: Helmond Sport – Almere City FC 2-1
25-09-2020: Almere City FC – Helmond Sport 2-0
28-02-2020: Almere City FC – Helmond Sport 2-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Ganser. Hij zal worden geassisteerd door Waleveld en Westhof. Vierde official is Shona Shukrula.

ESPN en Easy FM

De wedstrijd tegen Helmond Sport wordt uitgezonden op het schakelkanaal. En er zal een live radioverslag zijn via het Almeerse Easy FM.