De Zwarte Schapen spelen morgen middag de competitie wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt deze week op zondag gespeeld i.p.v. de vertrouwde vrijdag. Voor ons een mooi moment om alvast aan de Eredivisie tijden te wennen.

Het team van Robert Molenaar zit in een belangrijke fase van de competitie. Een aantal punten verliezen, betekend dat je afhaakt voor de top van de Eerste Divisie, maar door punten te pakken blijven de Almeerders boven in mee doen.

Vorige week wist Almere City een punt te pakken in De Vijverberg tegen de Super Boeren. Hoewel er meer in de wedstrijd zat, kunnen we het zien als een gewonnen punt. Nog nooit eerder wist Almere City FC / FC Omniworld een punt te pakken in Doetinchem. Het punt zorgde voor een 7e plaats in de Eerste Divisie met maar 2 punten achter de nummer 4 Jong Ajax, en maar 4 punten achter de nummer 3 De Graafschap.

De tegenstander van zondag vinden we terug op de 9e plaats. Go Ahead Eagles met aan het roer, oud Almere City trainer, Jack de Gier, heeft in 9 wedstrijden 13 punten weten te verzamelen en stellen daarmee een beetje teleur dit seizoen. Naast Jack de Gier is ook de Assistent trainer van de club uit Deventer een bekende, Marco Heering was tussen 2013 en 2018 assistent trainer in Almere. Hier werkte hij ook samen met zijn huidige collega, Jack de gier.

Go Ahead Eagles kwam vorige week niet verder dan een gelijk spel tegen de beloften van AZ Alkmaar. Richard van der Venne scoorde voor de Eagles het enige doelpunt. Hij was dit jaar al 3keer trefzeker en was 4keer met een assist betrokken bij een doelpunt.

Almere City FC verloor vorig seizoen beide wedstrijden tegen de Deventernaren. In de uitwedstrijd werd er met 2-1 verloren. Thuis werd er met 0-1 verloren.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van Dhr. Bos. Hij wordt geassisteerd door Dhr. Lapar en Dhr. Overtoom. Vierde Official is Dhr. Henshuijs.

De wedstrijd begint om 14:30 in het Yanmar Stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via de online ticketshop van de club. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn zondagmiddag, dan zijn de wedstrijd kassa’s ook open.