Na de moeilijke overwinning van vorige week tegen Volendam, staat vrijdag avond de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. De club uit Rotterdam degradeerde afgelopen seizoen na 5 jaar Eredivisie terug naar de Keuken Kampioen Divisie. Een domper voor de club die sinds 2010 op kunstgras speelt.

Vorige week won Almere City FC dus met 1-0 van “Het Andere Oranje” Een wedstrijd die echt met moeite werd gewonnen. Het spel was niet best en Volendam kreeg genoeg ruimte voor een doelpunt, maar wisten deze, met dan aan Josua Smits, niet te maken.

S.B.V. Excelsior speelde vorige week in de Adelaarshorst met 2-2 gelijk tegen Go Ahead Eagles. In Deventer zorgden Mendes Moreira in de tweede helft voor de doelpunten aan de Rotterdamse zijde. De geboren schiedammer is er dus eentje om in de gaten te houden, ondanks dat hij vorige seizoen in 30 wedstrijden maar 3 doelpunten wist te score voor Telstar en FC Groningen.

Terug blik in de geschiedenis geeft geen goede hoop

Als we terug kijken naar de wedstrijden die Almere City (FC Omniworld) speelde in Kralingen, dan kunnen wij daar niet heel erg blij van worden. Nog nooit werd er een punt gepakt in een uitwedstrijd tegen Excelsior. De laatste ontmoeten, dateert alweer uit het seizoen 2013/2014 en werd met 2-1 verloren. Een jaar eerder werd er zelfs met 5-0 verloren. We zijn nu 5 jaar verder en dus zijn dit andere tijden, maar toch zal het team van Trainer Robert Molenaar flink aan de bak moeten.

Toch een klein positief puntje: In Almere was City een stuk sterker. Van de 5 eerdere ontmoetingen werden er 2 verloren, 1 gelijk gespeeld en 2 gewonnen.

Punten hard nodig om in de top te blijven

Als we een blik op de ranglijst werpen, zien we dat er bovenin de competitie veel clubs zijn die dicht op elkaar staan met het aantal punten. Met al 5 gespeelde wedstrijden, zien we dat er geen een team al de 15 te behalen punten heeft gepakt. De Graafschap, Eindhoven en Excelsior voeren de lijst aan met 10 punten. Daar moet dan wel bij gezegd worden, dat De Graafschap één wedstrijd minder heeft gespeeld. Op de 4e en 5e plaats vinden we Cambuur en NAC Breda terug met 9 punten, maar NAC Breda heeft net zo als De Graafschap één wedstrijd minder gespeeld.

Ons eigen Almere City FC vinden we terug op de 6e plaats. Met 8 punten uit 5 gespeelde wedstrijd is dit toch een kleine teleur stelling. Er werden namelijk onnodig tegen Jong Ajax en Helmond Sport punten laten liggen.

De wedstrijd wordt vrijdag geleid door scheidsrechter Mulder, hij zal worden geassisteerd door de heren Polman en Inia. De vierde official is Vereijken.

Het duel is vrijdag weer te volgen via ons Twitter Kanaal en wordt live uitgezonden op FOX Sports. Tickets voor de wedstrijd zijn vermoedelijk tot vrijdag 12uur te koop via de online ticketshop van de club.