Het is de afgelopen weken weer fijn om Almere Supporter te zijn. Dat ben je natuurlijk in slechte tijden, maar de afgelopen weken dus ook in goede tijden. De afgelopen 2 wedstrijden werden namelijk gewonnen en niet van de minste van de competitie. Vrijdag 16 september werd er voor het eerste een uitwedstrijden tegen De Graafschap gewonnen en afgelopen vrijdag werd er thuis met 2-1 van Roda JC uit Kerkrade gewonnen. City heeft zichzelf daarmee op een 10e plaats van de competitie gezet. Een plek die natuurlijk te laag is, maar de nummer 6 (Roda JC Kerkrade) staat maar 2 punten voor op Almere.

Jong FC Utrecht

Vrijdag staat de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma. Het belofte team van de club uit de Domstad, staat momenteel op een laatste plaats. Met punten delen zij die plek met FC Den Bosch en ambitieuze Helmond Sport, maar op doelpunten mogen zij dus plek 20 innemen.

Jong Utrecht wist dit seizoen maar 1 keer te winnen. Dit was een wedstrijd tegen Helmond Sport. Verder speelde het dit seizoen gelijk tegen ADO, Willem II en Telstar. Tegen TOP Oss, Heracles, Dordrecht, VVV en NAC Breda werden de wedstrijden verloren.

Met een uitwedstrijd op een vrijdag tegen een Jong team, zou deze wedstrijd voor Almere dus geen grote problemen moeten opleveren. Dit moet dan wel gebeuren zonder trainer Alex Pastoor. De trainer van Almere kreeg vorige week 2 gele kaarten en is dus geschorst voor deze wedstrijd.

Onderlinge balans

Almere City en Jong FC Utrecht stonden al 11 keer tegenover elkaar. Almere City won daarvan 9 wedstrijden, in november 2016 en vorig seizoen werd er met 1-1 gelijk gespeeld en City verloor in 2019 de uitwedstrijd met 3-1.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong FC Utrecht

07-03-2022: Jong FC Utrecht – Almere City FC 1-2
13-08-2021: Almere City FC – Jong FC Utrecht 1-1
07-05-2021: Jong FC Utrecht – Almere City FC 1-3
04-12-2020: Almere City FC – Jong FC Utrecht 4-1
02-12-2019: Jong FC Utrecht – Almere City FC 3-1

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Dhr. Timmer. Hij zal worden geassisteerd door K3. Dhr. Koopman en Dhr. Kunst. Vierde official is Dhr. Kuipers.

ESPN en Easy FM

De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht wordt uitgezonden op het schakelkanaal van ESPN. Er zal een live radioverslag zijn via het Almeerse Easy FM.