Almere City FC speelt aankomende vrijdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de ploeg van Ole Tobiasen die uitgeroepen is tot beste trainer van de vierde periode, neemt het op in Amsterdam tegen Jong Ajax. Almere City FC moet minimaal 1 punt halen om direct naar de halve finale te stromen in de play-offs. Enige probleem… City wist nog nooit te winnen op bezoek bij Jong Ajax.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn online te koop en kosten maar € 5.50 (inc. administratie kosten) Inmiddels hebben al ruim 140 supporters van Almere City een kaart gekocht voor het uitvak! De kaartverkoop duurt tot vrijdag 16:00uur.

Van Kampioen naar een 11e plaats

Iedereen had het vorig seizoen over de opmars en promotie van Fortuna Sittard, maar het was Jong Ajax dat het kampioenschap wist binnen te halen. Het is eigenlijk diep triest dat een jong team eerste kan worden in de Eerste Divisie, maar niet gek als je soms de opstelling zag van de Amsterdammers.

Maar afgelopen zomer veranderde de regels. Spelers bij jong teams mogen niet ouders zijn dan 23 en er wordt geen dispensatie meer verleend aan spelers die terug komen van een blessure. Effect heeft het wel gehad, Jong Ajax staat momenteel 11e in de Eerste Divisie met de eigen jeugd.

Lastige tegenstander

Jong Ajax blijft voor Almere City FC een lastige tegenstander. Eerder dit seizoen gingen de Almeerders in de laatste thuiswedstrijd van 2018 al met 2-3 onderuit. Meijer en Receveur scoorde in die wedstrijd de doelpunten.

Vorige seizoen ging het niet veel beter. In het eigen stadion werd er met 1-2 verloren en op bezoek bij Jong Ajax werd zelfs met 3-0 verloren. De wedstrijd van aanstaande vrijdag is dus nog niet zomaar gewonnen.

De afgelopen 3 wedstrijden wist Jong Ajax niet te winnen. Thuis werd afgelopen maandag de inhaal wedstrijd tegen Kampioen Twente met 2-5 verloren. Uit bij Sparta werd er 2-2 gespeeld en bij MVV Maastricht met 1-0 verloren.

Arbitrage

Het duel vrijdagavond staat onder leiding van de heer Teuben en hij wordt geassisteerd door de heren Nanninga en Frijn . Vierde official is de heer Winkel.