Vanavond speelt Almere City FC de 9e wedstrijd van het seizoen. De awayday naar De Graafschap staat op het programma, een mooie wedstrijd waar Almere City FC zal azen op revanche.

Almere City wacht nog op eerste uitoverwinning, wanneer beter dan vanavond

De laatste keer dat Almere City FC naar Doetinchem afreisde voor een wedstrijd was dat voor de finale in de promotie play-offs van 2017/2018. Nadat Almere in de thuiswedstrijd 1-1 gelijkspeelde, met nog een discutabele penalty voor de bezoekers en rode kaart voor Tom Overtoom in de slote fase, gingen de Almeerders voor het eerst een echte gooi naar de Eredivisie doen in de achterhoek. City had de wedstrijd in handen, kwam brutaal op voorsprong (via Hoefdraad) maar zag uiteindelijk De Graafschap promoveren na een 2-1 uitslag. Daar waar Almere City veel meer recht had op de overwinning en, we blijven erbij, in de absolute slotfase een penalty had moeten krijgen. Het blijven enigzins zure gedachten, maar ook één van de mooiste awaydays die ruim 500 supporters in de inmiddels 14 jarige Almeerse betaald voetbalgeschiedenis live in het uitvak mee hebben mogen maken. Ook vanavond zullen er veel supporters afreizen naar Doetinchem.

Naast de revanche staat er vanavond meer op het spel voor Molenaar en zijn mannen. Almere City heeft namelijk nog geen uitduel gewonnen dit seizoen en wacht met smart op het keerpunt. Thuis werd er nog geen punt verspeelt, waardoor City momenteel in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie verkeerd.

Wedstrijd in de top van de Keuken Kampioen Divisie, daar waar Almere City heen wilt

In de top staat De Graafschap met 18 punten op een gedeelde 2e plek. Ook zij hebben tot nu toe alle thuiswedstrijden gewonnen. Cambuur, Volendam, Jong Ajax en Eindhoven gingen allen zonder punten weer naar huis. Daarvan wist overigens alleen Jong Ajax ook te scoren op De Vijverberg. Het zal dan ook een moeilijke opgave worden voor Almere City om een historische overwinning te boeken. Het is Almere namelijk nog nooit gelukt een punt te pakken bij de Superboeren. Onmogelijk is echter niks in het voetbal en bij winst komt Almere City slechts op 1 punt van De Graafschap.

Almere City FC speelt vermoedelijk in dezelde opstelling als afgelopen weken, waarin er 2x op rij werd gewonnen.

Het duel kan je live volgen op ons twitter account, de hoogtepunten zullen voorbij komen bij het schakelprogramma op FOX.