De start van het nieuwe seizoen was niet zo als gehoopt. In Venlo werd er vorige week roemloos verloren met 3-0 in stadion De Koel. Een makkelijk gegeven strafschop, een onterecht afgekeurd doelpunt en eigen doelpunt waren genoeg ingrediënten om de City supporter in mineur terug naar Almere te sturen. Buiten al dat ongeluk speelde City ook gewoon geen goede wedstrijd. Deze wedstrijd zal City zich moeten herpakken en met Oss als tegenstander zou dat ook moeten lukken. De laatste 6 wedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen van Oss. Dat moet dan wel gebeuren zonder Danny Post en Ilias Alhaft. Post raakte vorige week geblesseerd in de wedstrijd tegen VVV en Alhaft tijdens te training afgelopen.

TOP Oss

TOP Oss is de ploeg die momenteel de 2e plaats in de competitie in neemt. Dit komt door de 3-0 overwinning vorig week op Jong Utrecht. Vorig seizoen begon Oss goed aan de competitie, maar zakte daarna al snel weg. Uiteindelijk eindigde de ploeg 15e met evenveel punten als Almere City, maar met een slechter doelsaldo. Jearl Margarith is bij de tegenstander een speler die de Almeerse supporters nog wel zullen kennen. In het seizoen 20/21 kwam hij 9 keer in actie en scoorde daarin 1 keer. Afgelopen week scoorde hij ook nog tegen Jong Utrecht, de andere twee doelpunten kwamen van Justin Mathieu.

Onderling balans

Almere City FC treft TOP Oss voor de 17e keer in Almere. 9 keer wist Almere deze wedstrijd te winnen. Twee maal werden de punten verdeeld en 5 keer wisten de Ossenaren de punten mee naar huis te nemen. In totaal werd er maar 3 keer minder dan 3 doelpunten gescoord in de wedstrijden en won Almere City FC de laatste 4 thuiswedstrijden tegen Oss met 3-0.

Laatste 5 ontmoetingen tegen VVV Venlo

22-04-2022: TOP Oss – Almere City FC 2-3
04-09-2021: Almere City FC – TOP Oss 3-0
20-02-2021: TOP Oss – Almere City FC 2-4
15-09-2020: Almere City FC – TOP Oss 3-0
06-12-2019: Almere City FC – TOP Oss 3-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Smit, hij zal worden geassisteerd door Fikkert en van Marrewijk. Vierde official is de heer Kuipers.

ESPN en radio

Almere City FC tegen TOP Oss wordt vrijdagavond via het schakelkanaal uitgezonden op ESPN.