Almere City FC begint vrijdagavond aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie, de ploeg van Ole Tobiasen moet drie ploegen verslaan om kans te maken op promotie. In de eerste ronde moet Almere City FC zien af te rekenen met Cambuur Leeuwarden wat dit seizoen al twee keer lukte voor de formatie uit de Flevopolder. Gaat het dit keer weer lukken?

Gaat het dit jaar wel lukken?

Nog zes wedstrijden is Almere City FC verwijdert van Eredivisie, voor het vijfde jaar oprij mag de ploeg weer meedoen aan het toetje van het seizoen. Nog nooit wist Almere City FC te promoveren naar de Eredivisie al waren wij er vorig jaar heel dicht bij maar bleek De Graafschap toch te sterk over twee duels. Gaat het Almere City FC dit jaar dan wel lukken? Op 28 mei zullen wij het weten.

Afsluitende training. Foto: Almere City Fans

Twee keer winst tegen Cambuur

Almere City FC wist in het reguliere seizoen twee keer te winnen van de formatie uit Friesland. In Almere won City met 2-1 door twee doelpunten van Hunte. In Leeuwarden won Almere City FC met 0-1 door een doelpunt van Meijer. Daarvoor wist Almere City FC nooit te winnen in Leeuwarden. Cambuur eindigde in de competitie op de 10e plek met 58 punten uit 38 duels. Almere City FC is op de 7e plek geƫindigd met 62 punten uit 38 duels.

VAR aanwezig in Play-offs

De KNVB maakte eerder deze week bekend dat de VAR in alle play-off wedstrijden zullen worden gebruikt. Het besluit van de KNVB om de VAR in de play-offs te zetten, is genomen vanwege het belang van de wedstrijden. Vorig jaar was de VAR alleen aanwezig bij de finale.

Dennis Bergkamp was ook aanwezig bij de afsluitende. Foto: Almere City Fans

Arbitrage

Het duel vrijdag in Leeuwarden staat onder leiding van de heer Lindhout, zijn assistenten zijn de heren Balder en Strijker. Vierde official is de heer van Herk. De Var wordt bekeken door de heer Perez en zijn assistent is de heer Jansen.

Afwezige laatste training

Bij de afsluitende training ontbraken Jerge Hoefdraad en James Efmorfidis, laatst genoemde was afwezig vanwege lichamelijke beperkingen aldus Tobiasen voor de camera van Omroep Flevoland. Ook Ricaardo Kip trainde het grootste gedeeldte van de wedstrijd appart en is onbekend of hij er morgen bij is.

Ricardo Kip bij de afsluitende training.
Foto: Almere City Fans

Live op Fox Sports

Almere City FC reist met ongeveer 160 man af richting Friesland. Voor de supporters die thuis blijven wordt het duel live uitgezonden op FOX Sports. Het duel begint om 20:45 uur.