De zomer stop is weer voorbij, de oefenwedstrijden in de voorbereiding zijn afgerond, dat betekent dat het tijd is voor het echte werk. Vrijdag avond staat de eerste speelronde van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie seizoen op de planning. Voor Almere City FC betekent dat een uitwedstrijd in Venlo tegen VVV. Voor de ploeg van Alex Pastoor meteen een mooie meting hoe het er voor staat. Een ding is zeker, de Eerste Divisie is dit jaar zwaarder en daar door spannender dan ooit!

VVV Venlo

De ploeg uit het noorden van Limburg speelde vorig jaar geen best seizoen. Met een 10e plaats, stonden ze weliswaar hoger dan Almere, maar is de klassering te laag voor de club die de afgelopen jaren regelmatig in de Eredivisie speelde. De uitslagen van de voorbereiding van VVV zijn ook niet heel denderend. Er werd verloren van Mönchengladbach II, Jong AZ en het Griekse Atromitos. Tegen Vitesse werd er 2-2 gelijk gespeeld en van SV 19 Straelen dat uitkomt op het 4e Duitse niveau en de amateur club Wittenhorst werd er gewonnen. Bij VVV komt Almere nog wat oude bekende tegen. Sven Braken en Nick Venema spelen tegenwoordig in de gele shirts van de Limburgse club.

Onderling balans

Almere City FC treft VVV Venlo voor de 9e keer in Limburg. 6 keer werd deze wedstrijd verloren door Almere. Een maal werden de punten verdeeld (3-3) en in het eerste betaald voetbal seizoen werd er onder de naam Omniworld 1 keer gewonnen, het werd toen 0-1 door een doelpunt van Hilmi Mıhçı.

Laatste 5 ontmoetingen tegen VVV Venlo

25-02-2022: Almere City FC – VVV Venlo 0-1
21-08-2021: VVV Venlo – Almere City FC 2-1
16-12-2020: Almere City FC – VVV Venlo 1-4 (KNVB Beker)
07-04-2017: VVV Venlo – Almere City FC 3-2
25-11-2016: Almere City FC – VVV Venlo 0-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Gerrits, hij zal worden geassisteerd door van Kampen en van Rijn. Vierde official is dhr prick.

ESPN en radio

Almere City FC tegen VVV Venlo wordt vrijdagavond via het schakelkanaal uitgezonden op ESPN. Ook zal de wedstrijd live te horen zijn via de lokale radio zender EASY FM. Te luisteren in Almere via 95.5 FM, DAB+ en op het internet via easyfm.nl.