Na de zege van vorige week in Kerkrade op Roda JC (1-2), wil Almere City FC er een goed vervolg aangeven. Dat moet dan gebeuren tegen laagvlieger Jong AZ, dat vrijdag op bezoek komt in het Yanmar Stadion.

Jong AZ redelijk uit de winsterstop gekomen

Jong AZ is met overwinningen op Jong FC Utrecht en SC Cambuur (afgelopen maandag) redelijk uit de winterstop gekomen. Daartegenover staan wel nederlagen tegen Roda JC en FC Dordrecht. Door deze resultaten staan de Alkmaarders momenteel op de zeventiende plek met 16 punten uit 23 wedstrijden.

Onderling resultaat

De allereerste wedstrijd van dit seizoen speelden beide teams ook tegen elkaar. Toen werd het 2-3 in het voordeel van Almere City op het AFAS Trainingscomplex. Verder speelden Jong AZ en Almere City niet veel tegen elkaar, gezien de beloftenploeg nog niet heel lang op dit niveau speelt. Almere City ontving Jong AZ één keer eerder in het Yanmar Stadion. Toen werd het 3-2 voor City.

Winterse transfer

Voor de winterstop presteerde Jong AZ niet veel bijzonders, maar had het wel een van de topscorers van de Keuken Kampioen Divisie meespelen. Ferdy Druijf scoorde voor de winterstop 14 doelpunten voor de beloften. Helaas voor Jong AZ wordt hij nu verhuurd aan N.E.C.

Santoni gewoon op de bank

Vorige week werd vlak voor de wedstrijd tegen Roda JC bekend dat de vader van trainer Michele Santoni was overleden. Santoni was wel bij de wedstrijd en is daarna gelijk naar Italië gegaan. Hij zal bij de wedstrijd tegen Jong AZ ook weer op de bank zitten.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Stan Teuben. Hij zal worden geassisteerd door Steven van der Vrande en Djurre Zijlstra.