De laatste wedstrijd voor de competitie stop, vanwege “geweldige” WK in Qatar, staat voor de deur. Almere City reist zaterdag af richting Maastricht, voor een wedstrijd tegen het goed draaide MVV. Bij winst kan City goede zaken doen in de competitie.

MVV Maastricht

MVV Maastricht kent dit jaar een geweldig seizoen. De Limburgers staan 3 in de competitie en daar hebben zij al een aantal jaar niet gestaan. Met een van de kleinste begrotingen gaat het de Maastrichtenaren dus voor de wind.

Tegen NAC, ADO Den Haag, Zwolle en Willem II werd er gewonnen. Tegen Heracles en Roda JC werd er gelijk gespeeld. MVV staat dus niet voor niks op de huidige 3e plaats. Alleen tegen Jong AZ, FC Eindhoven en vorige week tegen Jong FC Utrecht werd er verloren. Almere City zal zeker weer een lastige wedstrijd tegemoet gaan tegen MVV, maar bij winst kan het op 1 punt achterstand komen van de Maastrichtenaren.

Onderlinge balans

Almere City en MVV speelde in totaal 33 keer eerder tegen elkaar in de Eerste Divisie. Almere won er maar 7 van, 10 maal werd er gelijk gespeeld en 16 keer won MVV Maastricht. In Maastricht wist City vorig seizoen voor de eerste keer te winnen in de competitie. Een paar jaar geleden won City daar ook in de play-offs.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV Maastricht

27-03-2022: MVV Maastricht – Almere City FC 0-3
19-11-2021: Almere City FC – MVV Maastricht 0-2
26-03-2021: MVV Maastricht – Almere City FC 2-0
30-08-2020: Almere City FC – MVV Maastricht 0-0
01-11-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 3-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is van de Graaf. Hij zal worden geassisteerd door Dhr. De Groot en Dhr. Kucukerbir, Vierde official is Dhr. Tissingh.

ESPN en Easy FM

De wedstrijd tegen MVV Maastricht wordt niet uitgezonden ESPN. Er zal wel een live radioverslag zijn via het Almeerse Easy FM op 95.5 FM of via easyfm.nl