Vrijdagavond speelt Almere City FC de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De ploeg van Michele Santoni wil dan voor de derde uitzege op rij gaan. City heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd verloren. Bij FC Den Bosch is afgelopen seizoen veel gebeurd en veranderd en willen mee doen in de top van de Keuken Kampioen Divisie

selectie FC Den Bosch 2018/2019

Overname FC Den Bosch

Afgelopen vrijdag won Almere City FC thuis met 3-1 van Jong FC Utrecht, voor Almere City FC betekend dit de beste seizoensstart ooit na vijf duel. FC Den Bosch is de ploeg die deze zomer is overgenomen door Kakhi Jordania de zoon van Merab Jordania. FC Den Bosch wil dit seizoen meedoen om promotie naar de Eredivisie. De ploeg uit Den Bosch kent dan ook met oog op de doelstelling een matige start in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch verloor afgelopen zondag nog met 2-0 op bezoek bij Sparta Rotterdam. Met zeven punten uit vijf duels zijn de Boschenaren terug te vinden op de 10e plek. 

Vol vertrouwen richting Den Bosch

Almere City FC reist aankomende vrijdag met vol vertrouwen af richting de hoofdstad van Brabant. De ploeg van Santoni kent de beste seizoenstart ooit uit de clubgeschiedenis en is al drie wedstrijden op rij ongeslagen. Almere City FC wist dit seizoen de beide uitduels die tot nu toe zijn gespeeld te winnen, Jong AZ werd met 3-2 verslagen en FC Eindhoven bleef met een 2-0 nederlaag achter. Van de laatste vijf wedstrijden in stadion de Vliert wist Almere City drie keer te winnen en werd er twee keer gelijk gespeeld. Vorig seizoen eindigde het treffen in een 1-1 stand.

Topscoorders FC Den Bosch

Topscoorder bij FC Den Bosch zijn Stefano Beltrame en Rauno Sappinnen, beide spelers wisten in vier duels twee keer te scoren. Bij FC Den Bosch is Paul Beekmans assistent trainer. De 36 jarige voormalige middenvelder speelde in het seizoen 2012/2013 15 duels voor Almere City FC en wist daarin 1 keer te scoren.

Beste seizoenstart ooit

Almere City FC staat na vijf duels in de keukenkampioen divisie op de 6e plaats met 10 punten uit 5 duels. De ploeg van Santoni staat 3 punten achter op koploper Cambuur. In de eerste periode is City terug te vinden op de 3e plaats met 7 punten uit drie duels. Alleen Cambuur en Sparta Rotterdam hebben de volle 9 punten na drie duels.

Stand Keukenkampioen per 20-09-18

Scheidsrechters

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Nagtegaal en wordt geassisteerd door de heren Beijer en Ketting. Vierde official is de heer Ganser. De wedstrijd is aanstaande vrijdag te volgen via ons twitter kanaal