Almere City FC speelt vrijdagavond alweer de tweede uitwedstrijd van het seizoen. In Brabant is Helmond Sport de tegenstander, Almere City FC wil het goede resultaat (3-2) winst op Jong PSV een goed gevolg geven in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Goede start Almere, slechte Helmond

Almere City FC wist in de eerste twee duels van dit seizoen 4 punten bij elkaar te sprokkelen. Vorige week werd Jong PSV verslagen met 3-2 in het Yanmar Stadion terwijl een week eerder Roda JC in Kerkrade op 1-1 werd gehouden. Helmond Sport wil voor het eigen publiek wat rechtzetten, vorige week was NAC Breda met 5-1 een maatje te groot voor de ploeg van Boessen. Een week eerder werd FC Volendam op 1-1 gehouden in Helmond.

Almere City FC laatste jaren beter

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was op 1 april dit jaar. In het Yanmar Stadion was City met 3-0 te sterk voor Helmond Sport. In Helmond werd het vorig seizoen 1-2 in het voordeel van Almere City FC. In totaal stonden beide ploegen 16 keer tegen over elkaar in Helmond, daarvan werd er 9 keer verloren, 2 keer gelijkgespeeld en 6 keer gewonnen. De laatste 4 ontmoetingen in het Lavans Stadion wist City er 3 te winnen en 1 keer werd het gelijk.

Het decor vrijdagavond
Foto: Almere City Fans

Gehavend naar Helmond

Trainer robert Molenaar kan vrijdagavond niet beschikken over Thomas Verheydt, Dico Koppers, Agil Etemadi en James Efmordis die alle te kampen hebben met blessure’s. Verheydt heeft aldus Omroep Flevoland te kampen met een knieblessure die hem in het ergste geval lang aan de kant houdt.

Memorabele wedstrijd uit de geschiedenis

Een memorabele wedstrijd uit de historie tussen beide ploegen was in het seizoen 2008/2009 toen Almere City FC nog uitkwam onder de naam FC Omniworld. De ploeg van toen nog hoofdtrainer Peter Boeve trad aan tegen Helmond Sport voor de tweede ronde van de KNVB Beker. FC Omniworld keek naar 40 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan in Helmond door doelpunten van Chida en Derksen. De tweede helft kwam FC Omniworld scherper uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 62e minuut in de aansluitingstreffer nadat Sander Duits een benutte strafschop binnenschoot. 5 minuten voor het eindsignaal toen de hoop toch enigzins verdween bij de Almeerse supporters was het Jamal Dibi die scoorde na een assist van Genero Zeefuik. Een verlenging die volgde gebeurde er weinig waardoor er strafschoppen moest worden genomen. Sander Duits schoot de beslissende strafschop binnen nadat Helmond Sport al twee keer had gemist en zo bekerde FC Omniworld door in de KNVB Beker dat een ronde later in Almere werd uitgeschakeld door NAC Breda (0-1).

Arbitrage

Het duel staat vrijdagavond onderleiding van scheidsrechter Kooij, hij wordt geassisteerd door de Groot en van der Vrande. Vierde official is Ris. Het duel is zoals gebruikelijk live te volgen op ons twitteraccount.