Almere City FC speelt zondagavond de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moet het dan doen zonder de steun van de Almeerse supporters in het uitvak. Het kabinet besloot vrijdagavond dat er de komende 3 weken geen supporters welkom zijn in de stadions. Vorig jaar won Almere City FC na een spektakelstuk met 6-4 van de Rotterdammers. Lukt het zondagavond weer om de drie punten mee te nemen uit Kralingen?

Excelsior

Excelsior is bezig aan een goed seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, de Rotterdammers bezetten na 14 speelronden de 2e plaats met 28 punten uit 2 duels. Dat zijn er 3 minder dan koploper FC Volendam. Excelsior verloor dit seizoen onderleiding van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen pas vier keer, slechts een keer speelde de ploeg gelijk en dat was tegen FC Volendam. Vorige week won Excelsior op bezoek bij Telstar met 5-2 terwijl er een week eerder met 4-3 op Woudenstijn werd verloren van FC Eindhoven.

Onderling balans

Excelsior en Almere City FC staan zondagavond voor de 8e keer tegenover elkaar in Rotterdam. Van de voorgaande 7 duels verloor Almere City FC er 6 en werd er een keer gewonnen en dat gebeurde vorig seizoen toen Almere City FC na een spektakelstuk met 6-4 won van Excelsior. Doelpunten aan Almeerse zijde werden gemaakt door Verheydt 2x, Hammouti, Margaritha, Emmers en Receveur. In Almere won City met 4-1 van Excelsior.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Excelsior

06-03-2021: Almere City FC – Excelsior 4-1
06-09-2020: Excelsior – Almere City FC 4-6
13-09-2019: Excelsior – Almere City FC 4-2
31-03-2014: Almere City FC – Excelsior 1-0
12-10-2013: Excelsior – Almere City FC 1-0

Scheidsrechter en Live

Scheidsrechter zondagavond is Cantineau, hij zal worden geassisteerd door Koopman en van der Waaij. Vierde official is Lodeweegs. Het duel is zondagavond live te zien op ESPN en te volgen op het twitteraccount van Almere City FC.