Almere City FC speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd in 2018. De ploeg van trainer Michele Santoni wil voor eigen publiek de 6-1 nederlaag tegen Sparta Rotterdam goed maken. Almere City FC kan rekenen op een uitverkocht Yanmar Stadion

Foto: AlmereCityFans

Almere City FC wil zich revancheren voor eigen publiek

Almere City FC verloor vorige week vrijdag met grote cijfers van Sparta Rotterdam. Op het Kasteel verloor Almere City FC met 6-1. Het was de grootste nederlaag sinds 8 jaar. Jong Ajax won vorige week in Amsterdam van TOP Oss met 1-0. Almere City FC wil hoe dan ook de laatste thuiswedstrijd van 2018 winnend afsluiten voor eigen publiek. Almere City FC staat na 17 speelronde op de 7e plaats met 28 punten, het verschil met koploper FC Den Bosch is inmiddels opgelopen tot 8 punten. Jong Ajax staat op de 9e plaats met 25 punten uit 17 duels.

Stand keuken Kampioen Divisie na 17 speelronde

Jong Ajax blijkt lastige tegenstander

Almere City FC en Jong Ajax speelde 5 keer eerder in Almere, Almere City FC wist maar 1 keer te winnen en 3 keer gingen de punten mee naar Amsterdam. Vorige seizoen won Jong Ajax met 2-1 van Almere City FC. De enige overwinning op de Amsterdammers werd geboekt in het seizoen 2015-2016, Almere City FC won toen met 2-1. 

Braziliaanse topscoorder bij Jong Ajax

Topscoorder bij de Amsterdammers is Danillo, de Braziliaan wist in 16 wedstrijden 6 keer het doel te vinden. Jong Ajax wist al 32 keer te scoren maar kreeg er ook al 25 tegen. 

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Teuben, hij wordt geassisteerd door de heren de Groot en van Vlokhoven. Vierde official is de heer Ris. 

De wedstrijd is vrijdagavond live te volgen op ons twitteraccount