Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegen FC Dordrecht. Dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar al tegen in de KNVB Beker. Almere City FC won toen met 1-0 van FC Dordrecht dat toen nog onder leiding stond van Gerard de Nooijer. Afgelopen weekend maakten de Schapenkoppen bekend om niet meer door te gaan met de Nooijer, daardoor is assistent Calderwood eind verantwoordelijke tijdens de wedstrijd aankomende vrijdag.

Selectie FC Dordrecht 2018/2019
Foto: FC Dordrecht

Drie punten noodzakelijk om aansluiting te houden

Almere City FC verloor vorige week zaterdag met 2-0 van TOP Oss. Door die nederlaag is de ploeg van Michele Santoni afgezakt naar de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht wist dit seizoen pas één keer te winnen en is terug te vinden op de laatste plaats met slechts 6 punten uit 14 duels. Vorige week verloor de ploeg op de ploeg in eigen huis met 3-0 van FC Eindhoven. 

Stand Keuken Kampioen Divisie na 9 speelronden.

Onderling resultaat nipt in voordeel van Dordrecht

Almere City FC en FC Dordrecht stonden in het verleden al 12 keer tegen over elkaar voor de competitie in het Yanmar Stadion. De ploeg uit Dordrecht wist 6 keer te winnen en 5 keer bleven de punten in Almere. Één keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen wonnen de Schapenkoppen met 2-1 van Almere City FC.

Arbitraal kwartet

Het duel staat vrijdag onder leiding van de heer Mulder, hij wordt geassisteerd door de heren Lapar en Weterings. Vierde official is de heer Sahinen. Het duel is live te volgen via ons twitteraccount.