Terwijl de Eredivisie ploegen een vrij weekend hebben wegens interlandvoetbal, dendert de Keuken Kampioen Divisie gewoon door. Almere City FC speelt op zondagmiddag om 16:45 uur de Markermeerderby tegen FC Volendam in het eigen Yanmar Stadion. Almere City FC wil de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Jong Ajax wegspelen voor eigen publiek.

Almere City FC verloor vorige week in blessuretijd met 3-2 van jong Ajax nadat het bijna de gehele wedstrijd op voorsprong stond. FC Volendam had het tegenstelde. In het thuisduel tegen NAC Breda stond de ploeg tot aan de 89e minuut 0-1 achter maar won uiteindelijk met 2-1 van de ploeg uit Breda. FC Volendam is na 4 speelronden terug te vinden op de 7e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 7 punten. Almere City FC staat op een teleurstellende 13e plaats met 5 punten.

Thuisbalans in voordeel City

Almere City FC en FC Volendam staan zondagmiddag voor de 14e keer tegen over elkaar in Almere. Van de dertien voorgaande keren won Almere City FC er vier en verloor er drie. Zes keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen stonden beide ploegen op 13 januari 2019 voor het laatst tegenover elkaar in Almere. De ploeg uit Volendam wist met 0-2 te winnen van Almere City FC. De laatste thuisoverwinning op FC Volendam was op 28 april 2018. Almere City FC won toen 2-0 door doelpunten van van der Water en Overtoom.

Molenaar

Hoofdtrainer van Almere City FC, Robert Molenaar heeft een verleden bij de palingboeren. De 50 jarige Zaankanter begon zijn trainersloopbaan bij het andere oranje. Van 2015 tot 2017 zat hij in totaal bij 79 wedstrijden op de bank. Ook als speler heeft Molenaar een verleden bij FC Volendam. Van 1992 tot 1997 speelde hij met de Volendammers 124 wedstrijden in de Eredivisie en kwam daar tweemaal tot scoren. Almere City FC heeft in het verleden vaker spelers overgenomen van FC Volendam. Meest bekende transfers zijn van Thijs Sluiter en Paul de Lange die in 2011 de overstap maakte naar Almere.

Scheidrechter zondagmiddag is van der Eijk. Hij wordt geassisteerd door Ribbink en Westhof. Vierde official is Sahiner.

Het duel is zondagmiddag live te volgen op het open kanaal van FOX maar is ook te volgen via ons twitteraccount.