Almere City FC speelt nog drie wedstrijden dit seizoen, te beginnen vrijdagavond tegen Jong Ajax. Almere City FC lijkt zich na het gelijkspel van vorige week op te maken voor de playoffs om promotie naar de Eredivisie. Voor Almere City FC is de derde plaats belangrijk want dan speelt de ploeg minimaal tot de halve finale thuis. De wedstrijden in de playoffs gaan dit seizoen over slechts één duel. Almere City FC verwelkomt tevens 500 supporters in het Yanmar Stadion die aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd.

Vorm Jong Ajax

Jong Ajax heeft al 5 duels op rij niet gewonnen. De laatste 3 duels gingen zelfs verloren voor de Amsterdammers. Vorige week verloor Jong Ajax met 0-1 in Amsterdam van NEC Nijmegen. De laatste overwinning van de Amsterdammers dateert van 19 maart toen de Amsterdammers met 4-3 te sterk waren voor MVV Maastricht. Jong Ajax staat na 35 speelronde op de 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 36 punten. Almere City FC is het zicht op directe promotie verloren na het gelijkspel in Doetinchem bij De Graafschap. Almere City FC staat 4e met 68 punten uit 35 duels.

Stand Keuken Kampioen Divisie na 35 speelronde

Onderling Balans

Almere City FC en Jong Ajax staan vrijdagavond voor de 7e keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Almere City FC won slechts 1 duel van de Amsterdammers en verloor er 4. Eenmaal eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen ging het duel in Almere niet door vanwege het coronavirus. Eerder dit seizoen won Almere City FC overtuigend met 1-4 op de Toekomst.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong Ajax

30-04-2021: Jong Ajax – Almere City FC 1-4
30-08-2019: Jong Ajax – Almere City FC 3-2
03-05-2019: Jong Ajax – Almere City FC 8-0
14-12-2018: Almere City FC – Jong Ajax 2-3
02-03-2018: Almere City FC – Jong Ajax 1-2

Scheidsrechter

Almere City FC – Jong Ajax staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. De 27 jarige arbiter uit Voorburg floot Almere City FC al 2 keer dit seizoen. 15 januari was het laatste duel die Cantineau floot van Almere City FC. Almere City FC won destijds met 2-5 op bezoek bij Jong AZ. Assistenten zijn Van de Ven en Kempinga. Vierde official is Timmer.

Live op Easy FM en ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel tussen Almere City FC en Jong Ajax zal wel worden uitgezonden op ESPN. Het duel is ook live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is vrijdagavond om 20:00 uur