Almere City FC speelt vrijdagavond in De Goffert tegen N.E.C. De ploeg van trainer Michele Santoni is al 3 wedstrijden op rij ongeslagen en wil ook het team van oud-Almere City FC trainer Jack de Gier aan de zegekar binden.

De Gier heeft het moeilijk met N.E.C.

N.E.C. is dit seizoen bezig aan een minder seizoen, de van Almere City FC overgekomen Jack de Gier krijgt de ploeg uit Nijmegen niet echt aan het voetballen. De Nijmegenaren presteren  ondermaats en bezetten dan ook de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 32 punten uit 25 duels. Van de laatste 5 duels werd er 1 keer gewonnen en werd er 4 keer gelijkgespeeld. Vorige week speelde N.E.C. de uitwedstrijd in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. NEC keek al binnen 27 seconden tegen een achterstand aan en wist uiteindelijk terug te komen van een 4-2 achterstand tot 4-4. Almere City FC doet het de laatste weken iets beter, van de laatste 5 duels werden de laatste 3 gewonnen. Vorige week won de ploeg van Michele Santoni met 1-0 op bezoek bij RKC Waalwijk. Almere City FC bezet de 11e plaats met 37 punten uit 25 duels.

City pakte nog nooit een punt in Nijmegen

De wedstrijd van aanstaande vrijdag staat pas voor de vierde keer op het programma. Drie keer eerder werd er in De Goffert gespeeld en drie keer stapte N.E.C. als winnaar van het veld. Op 18 augustus 2018 toen de ploegen voor het laatst in Nijmegen tegenover elkaar stonden, werd het 3-1 voor de thuisploeg.

De thuis wedstrijd eerder dit seizoen tegen N.E.C. werd wel winnend afgesloten. Na 90 minuten wonnen “De Zwarte Schapen” met 1-0 met een doelpunt van de inmiddels vertrokken Edoardo Soleri.

Spelers ontbreken bij training

Donderdag tijdens de laatste trainer voor de wedstrijd, ontbraken er een aantal spelers. Niek Vossebelt en Tim Receveur zij gebleseerd, maar laatst genoemde speelt vrijdag waarschijnlijk wel. Youri Loen is voor deze wedstrijd geschorst. Ook Stijn Meijer ontbrak op de training. Hiervoor was geen reden bij ons bekend.

Door het ontbreken van een aantal spelers zal Ricardo Kip waarschijnlijk wel in de basis starten. De middenvelder die afgelopen zomer overkwam van SC Cambuur en al een verleden heeft in Almere, komt onder trainer Santoni, maar weinig aan spelen toe.

Ricardo Kip geeft na de training een interview aan Omroep Flevoland
Foto: Almere City Fans

Veel bekende bij N.E.C.

Jack de Gier
Bij de aanstaande tegenstander vinden wij een aantal bekende namen. Aan het roer van de Nijmegen Eendracht Combinatie staat trainer Jack de Gier. De 49 jarige oefenmeester stond tussen 2016 en 2018 aan het roer in Almere. Onder de Gier wist Almere 1 periode titel te pakken en haalde het 2x de Play-Offs. Afgelopen seizoen werd zelfs de finale nipt verloren van De Graafschap.

Overtoom & Kvida
Verder komen wij spelers Tom Overtoom en Josef Kvida tegen op de spelerslijst. Overtoom speelde 57 officiële wedstrijden in de Flevo polder en wist 11 keer te score. Afgelopen zomer maakte hij de Overstap naar de N.E.C. en kwam daar zijn oud-trainer weer tegen. In Nijmegen wist hij dit seizoen pas 1 keer het net te vinden.

Ook Josef Kvida heeft een geschiedenis bij Almere City FC. Hij werd vorig seizoen door Almere gehuurd van P.E.C. Zwolle en mocht afgelopen seizoen transfervrij vertrekken bij die club. Ook hij koos voor een avontuur met zijn oud-trainer.

Tom Overtoom in het Almere shirt.
Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Sven Braken
Ook Sven Braken die de afgelopen jaren bij City speelde, koos in het begin van vorig seizoen voor de club uit Nijmegen. Dit seizoen kwam hij 9 keer tot score in 19 duels en is daarmee nu topscoorder bij N.E.C. Inmiddels speelt de Limburger bij FC Emmen in de Eredivisie.

Scheidsrechter

De scheidsrechter vrijdagavond is de heer Lindhout, hij wordt geassisteerd door de heren Koopman en Janssen. Vierde official is de heer Hensgens. Het duel is zoals altijd weer live te volgen op ons twitter account.