Voor Almere City FC staat vrijdagavond alweer de tweede thuiswedstrijd op het programma. Afgelopen dinsdag stond het bekerduel met FC Dordrecht op het programma. Almere City FC won dat duel met 1-0 van FC Dordrecht. Maar aankomende vrijdag gaat het weer om de punten. RKC Waalwijk met 4 oude bekende van Almere City FC komt op bezoek in het Yanmar Stadion.

Selectie RKC Waalwijk 2018/2019

Derde wedstrijd in 7 dagen

Het is een drukke week voor Almere City FC, na afgelopen dinsdag een thuiswedstrijd te hebben gespeeld in de KNVB Beker, en vorige week vrijdag tegen FC Den Bosch staat vrijdag alweer de volgende ontmoeting op het programma in het Yanmar Stadion. RKC Waalwijk en Almere City FC stonden pas zeven keer tegen over elkaar in het Yanmar Stadion. City won daarvan drie keer en werd er tweemaal verloren van de ploeg uit Waalwijk.

Koppositie voor het grijpen

RKC Waalwijk kent een redelijke start van de competitie, in de eerste 6 duels werden er 7 punten verzameld door de ploeg van oud Almere City trainer Fred Grim en is terug te vinden op de 12e plaats in de Eerste Divisie. De laatste vier duels van de Waalwijkers werd er maar één punt behaald. Almere City FC daar in tegen doet het een stuk beter de ploeg van Michele Santoni staat met 13 punten op de vierde plaats, slechts twee punten achter koploper Go Ahead Eagles. Bij winst vrijdagavond en gunstige uitslagen op andere velden kan Almere City FC zelfs koploper worden. 

stand keuken kampioen divisie na speelronde 6

Oude bekende aan het roer bij RKC

Bij RKC Waalwijk is Fred Grim hoofdcoach. Fred Grim begon zijn trainerscarrière bij Almere City FC, hierin werd hij de eerste coach die met Almere City FC een Periodetitel won. Ook was hij de eerste coach die zich daarmee kwalificeerde door Play-off voetbal te halen. Fred Grim zat in totaal 103 wedstrijden op de bank bij Almere City FC hierin won hij 34 wedstrijden en verloor er 50. Assistent van Fred Grim is Sander Duits, ook hij heeft een historie in Almere niet als trainer maar als speler. Hij kwam 101 wedstrijden uit voor het toen nog FC Omniworld en wist daarin 26 keer te scoren.

Foto: Rob van den Brink

Ook Paul Quasten en Ezra Walian spelen bij de Waalwijkers. Laatstgenoemde is dit seizoen door Almere City FC verhuurd aan de ploeg van Fred Grim. Paul Quasten speelde van 2014 tot 2017 bij Almere City FC in 80 wedstrijden scoorde hij 3 maal. Hij won met City o.a. een periodetitel.

De wedstrijd staat aankomende vrijdag onder leiding van de heer Ruperti, hij wordt geassisteerd door de heren Koopman en Zijlstra. Vierde official is de heer de Cock. De wedstrijd is aanstaande vrijdag te volgen via ons twitteraccount