Almere City FC speelt vrijdagavond aan de Noordzeekust een uitwedstrijd tegen Telstar. De ploeg van Trainer Robert Molenaar wist dit seizoen nog geen uitoverwinning te boeken. Wil de ploeg van Molenaar mee blijven doen om de bovenste plekken dan is een overwinning op bezoek in Velsen vereist.

Telstar en Almere City FC ontmoeten elkaar voor de 15e keer in Noord-Holland. Van de voorgaande 14 keer wonnen zowel Telstar als Almere City FC 6 keer. Twee keer eindigde het duel in een gelijkspel. Wel is het doelsaldo in het voordeel van City 28 om 23.

De Club uit Velsen-Zuid staat momenteel 13e in de Eerste Divisie en heeft 11 punten bij elkaar verzameld. Reda Kharchouch en Glynor Plet zijn de twee topscoorders, zij maakte beide 4 vier doelpunten voor De Witte Leeuwen. Vorige week speelde Telstar met 2-2 gelijk op bezoek bij TOP Oss. Kharchouch was 2x trefzeker. Almere City FC kwam afgelopen zondag niet verder dan een 1-1 gelijk spel. In het eigen Yanmar Stadion was Go Ahead Eagles de tegenstander.

Trainer Robert Molenaar kan deze week niet beschrikken over een flink aantal spelers. Agil Etemadi, Joedrick Pupe, Nicky van Hilten, Tim Receveur, Ilias Alhaft, Thomas Verheijdt en Jelle Goselink kunnen allemaal niet in actie komen voor De Zwarte Schapen. Vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles raakte Radinio Balker ookal geblesseerd. Ook hij is er de komende weken niet bij. Toch is er nog wel goed nieuws, James Efmorfidis keert terug van een blessure en zit vrijdagavond voor het eerst weer bij de wedstrijd selectie.

De wedstrijd staat vrijdag avond onder leiding van Dhr. Gerrets. Hij wordt geassisteerd door Dhr. Waleveld en Dhr. Westhof. Vierde Official is Dhr. Hardeman.

De wedstrijd begint om 20:00 in het Rabobank IJmond Stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn niet meer te koop. De 2 bussen die zijn gehuurd door de club, zitten helemaal vol.